В Англия ореваха социалните мрежи, че УЕФА ще наказва и тях

Феновете на футбола в Англия са изумени и бесни след решението на УЕФА да накаже и английската Футболна асоциация за поведението на гостуващата агитка по време на сблъсъка на стадион "Васил Левски", който се прочу с жестокия расистки скандал, в който шепа идиоти замесиха цялата държава. 

Ръководният футболен орган на Стария континент ще накаже тежко България, като срещу БФС са повдигнати обвинения за расизъм, нацистки поздрави, освиркване на националния химн на гостуващия тим и повторения, показани на големия екран над сектор "Б" - нещо, напълно забранено от правилника на УЕФА. Английските запалянковци обаче гарантираха наказание и за Футболната асоциация на страната, след като на свой ред освиркваха националния химн на България. Също така липсата на достатъчно гостуващи стюарди е била документирана от делегата на срещата. 

Ексклузивно: ГДБОП нахлу в офисите на БФС в Бояна

БФС излиза "на светло". По информация на Sportlive.bg, минути след оставката на Борислав Михайлов органи на реда, сред които полиция, жандармерия...

В Англия са шокирани, че има обвинения към тях, въпреки че на повторенията ясно се чува, че българският химн бива освиркван, най-вече в началото, преди възгласите да бъдат заглушени от уредбите на стадиона. Голяма част от журналистите недоумяват, че и Англия ще претърпи наказания и осмиват действията на УЕФА. 

Ето и част от мненията, които намерихме в Twitter след обявяването на наказанията: 

Всички предупреждения отидоха на кино! Расистки обиди срещу англичаните

Безспирните английски думи, че очакват расизъм в България, реакцията от българска страна, молбите за културно поведение на феновете и една истинс...

УЕФА, сериозни ли сте? Наистина ли току-що скалъпихте обвинения, които да повдигнете на Англия? Шегувате ли се? Корумпирани ч*киджии. 

Какво ла*няно наказание е това! - Питър, фен на Уест Хям. 

Следва наказание от 1.50 паунда за България и 5-годишна забрана за Англия да играе в турнири на УЕФА - Джеймс Скинър, фен на Куинс Парк Рейнджърс 

УЕФА е истински срам - можеха да дадат добър пример, наказвайки България, но вместо това лепват две жалки обвинения на Англия поради простата причина, че това е Англия - Мартин. 

Повечето мнения са в този тон, като се осъждат действията на УЕФА, че пренебрегва расизма, проявен от българска страна, въпреки че в съобщението ясно пише, че България ще бъде наказана за това. Но, докато в Англия близо 24 часа не спират с канонадата към "расистка България", явно са забравили, че само през тази година има 4 стряскащи расистки случая в собствения им футбол (подробности четете тук)

 

Още по темата

Please select answer!