Уверен Микел Артета: Арсенал е в битката за титлата и иска да остане в нея


Уверен Микел Артета: Арсенал е в битката за титлата и иска да остане в нея
Снимка: Getty Images

880 0

Арсенал трябва да използва загубата от Порто в първия мач от осминафиналите в Шампионска лига като стимул за съботното домакинство (24 февруари) срещу Нюкасъл във Висшата лига, смята мениджърът на лондончани Микел Артета.

"Артилеристите" спечелиха последните си пет мача в лигата, отбелязвайки 21 гола и имат шанс да намалят изоставането си от лидера в класирането Ливърпул на 2 точки при успех над Нюкасъл.

Какво каза Артета преди мача?

Още: Манчестър Юнайтед и Арсенал са първите съперници на Ливърпул след ерата "Юрген Клоп"

Артета вярва, че Арсенал е в битката за титлата

"Това, което се е случило в друг турнир, остава там, а това, което не може да се отрече е усещането след загуба. Трябва да го използваме по наистина мощен начин, за да станем по-добри", коментира Артета.

"Нюкасъл е наистина добър отбор. Имат добър треньор и фантастични футболисти. Разполагат с отличен отборен дух и са трудни за побеждаване както за нас, така и за други опоненти".

"Чувствам вълнение, тъй като сме в битката за титлата и искаме да останем там. Като цяло очакванията са фокусирани повече върху другите два конкурента. Мисля, че ние сме в добра позиция и сме там, където искаме. Не знам дали можем да станем по-добри, но важното е да продължаваме да вярваме в това, което правим. Със сигурност можем да развием доста неща, но и вярвам, че правим много неща правилно", каза още испанецът.

Още: Артета след 0:1 от Порто: Разстроен съм, липсваше ни фокус върху гола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички