Юрген Клоп с топли думи за бъдещия мениджър на Манчестър Юнайтед


Юрген Клоп с топли думи за бъдещия мениджър на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1729 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира евентуалния бъдещ мениджър на Манчестър Юнайтед и негов сънародник - Ралф Рангник. На пресконференция преди двубоя със Саутхемптън журналистите не пропуснаха да запитат наставника на мърсисайдци за своя колега, който се очаква да поеме големия враг на Ливърпул.

Клоп се познава добре с Рангник, който се счита за бащата на така прочутата гегенпреса - тактика, използвана отлично от мениджъра на Ливърпул. Юрген Клоп превърна състава си в изключителна машина за пресиране, а самият Рангник е заявявал в интервю, че Клоп собственоръчно е превърнал Салах, Мане и Фирмино в изключителни играчи за пресиране.

По отношение на Рангник, Клоп заяви: „Той е високо ценен сред треньорите. Там, където е бил, е свършил невероятна работа. Той е започнал като младок в Щутгарт и след това си е проправил път нагоре. Срещнах се с него, когато бях млад треньор. Може би е забравил това, но той ми се обаждаше често в Майнц."

Клоп и Рангник поддържаха контакт и по време на престоя на Рангник като спортен директор в клубовете на Ред Бул. Ливърпул на няколко пъти взимат играчи от Ред Бул, като последният такъв е Ибрахима Конате. Неуспешен опит пък бе привличането на Дайо Упамекано, който отиде в Байерн Мюнхен.

В същото време руснак срина със земята Ралф Рангник заради отношението му към футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички