Юрген Клоп "обвини" късата скамейка за провала във Висшата лига и надъха играчите преди финала за ФА Къп


Юрген Клоп "обвини" късата скамейка за провала във Висшата лига и надъха играчите преди финала за ФА Къп
Снимка: Getty Images

1745 0

Юрген Клоп заяви, че широчината на състава на Ливърпул е причината, поради която не е успял да изведе клуба до всички трофеи през сезона. Германският мениджър вече спечели Купата на Лигата през сезона, а в събота "червените" срещат Челси на финала за Купата на Футболната асоциация. Мърсисайдци направиха реми с Тотнъм през уикенда и донякъде ги извади от борбата за Висшата лига, а междувременно се готвят и за финала на Шампионска лига. 

"Не е имало случай, в който да не съм искал да отидем на финал. Просто не сме имали силите да стигнем до последния мач в даден турнир. Не разполагаме със състав, който може да спечели всички трофеи. Това е моят първи финал за ФА Къп и ще търсим успеха на всяка цена", заяви Клоп на пресконференция.

Ливърпул си осигури Купата на Лигата именно с победа над Челси, която бе постигната след изпълнение на дузпи.

"Сините" са специалисти по печеленото на този турнир. В последния финал не ги надиграхме, но имахме късмет при наказателните удари. Без късмет нищо не се случва, а в онзи ден шансът беше на наша страна", коментира Клоп. 

Мърсисайдци имат седем трофея от най-стария футболен турнир в света (Купата на Футболната асоциация), но не се бяха класирали за финала му в последните десет сезона.

"Сезонът е доста тежък за нас, особено когато имаме шансове да триумфираме в четири турнира. Финалът за ФА Къп никога не е обикновен мач. Двубоят е много специален, за някои дори е най-големият в кариерата. Искаме да се насладим и да зарадваме нашите запалянковци", завърши Клоп.

Дефанзивният халф Фабиньо ще пропусне дербито на "Уембли", но ще бъде на линия за финала на Шампионска лига в Париж, който е насрочен за 28 май.

Ето кой ще ръководи финала между Ливърпул и Челси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички