Назначението на Крейг Поусън за финала на ФА Къп предизвика дискусии на Острова


Назначението на Крейг Поусън за финала на ФА Къп предизвика дискусии на Острова
Снимка: Getty Images

1642 0

Доста бурни реакции предимно от фенове на Ливърпул предизвика назначението на съдията за финала на ФА Къп. Крейг Поусън ще бъде главен арбитър на сблъсъка между Ливърпул и Челси на „Уембли“. ВАР на двубоя ще бъде Пол Тиърни, който предизвика гнева на треньора на Арсенал Микел Артета вчера (12.05) по време на дербито на Северен Лондон между Тотнъм и Арсенал.

Поусън е набелязан от привържениците на мърсисайдци, които имаха доста претенции към него през сезона. Всъщност, статистиката на Крейг Поусън на мачове на Ливърпул не е толкова лоша за тима от „Анфийлд“ – той е ръководил 31 мача на Ливърпул, от които само 6 са загуби за „червените“.

Съдията от Шефийлд беше главен арбитър на двубоя между Уест Хем и Ливърпул малко по-рано през сезона, когато мърсисайдци загубиха. След мача Юрген Клоп не беше доволен от някои от решенията, казвайки: „Мисля, че това е чист фаул срещу Алисон, ръката на Огбона е върху него. Реферът се улесни и каза „ВАР казва, че няма нарушение. Има контакт, но той не е достатъчно ясен и очевиден за нарушение. Когато в един мач има по-спорни ситуации, нужно е съдията да взема нормални решения“, коментира Клоп след въпросния мач на неговия отбор срещу Уест Хем.

Вижте още: Кой остана недоволен от съдийството след мача Астън Вила - Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички