След историческия провал: Какво е бъдещето на Юрген Клоп и Ливърпул?


След историческия провал: Какво е бъдещето на Юрген Клоп и Ливърпул?
Снимка: Getty Images/Guliver

2560 0

След историческите шест последователни поражения на "Анфийлд" английският шампион Ливърпул вече е определян като най-големия провал във футбола през новата година. Напрежението върху Юрген Клоп и неговите възпитаници расте с всеки следващ мач, а част от привържениците на мърсисайдци са убедени, че краят на ерата "Клоп" на "Анфийлд" е към своя край. Какво обаче предстои оттук насетне за Ливърпул и дали в офисите на клуба в действителност обсъждат раздяла с германския специалист?

Отговор на този въпрос дава вероятно най-достоверният източник, поне що се отнася до новини, свързани с Ливърпул. Пол Джойс, кореспондент на авторитетното британско издание The Times, който е считан за един от най-приближените до "Анфийлд" журналисти, е категоричен за бъдещето на Клоп. И то е пряко обвързано с Ливърпул за още поне няколко години, независимо от негативните резултати на отбора в последните месеци.

В публикация за The Times Джойс отбелязва, че собствениците на Ливърпул вярват на Юрген Клоп и са му гласували пълно доверие в тези трудни времена за клуба. Тази информация на практика пресича всички слухове, витаещи около "Анфийлд", че германецът може да напусне Ливърпул. Юрген Клоп е човекът, който донесе така бленуваната първа титла на Англия, чакана в продължение на 30 години. Германецът успя да изведе "червените" и до 6-и трофей в Шампионска лига - 14 години след историческия финал с Милан в Истанбул.

В сряда вечер хората на Юрген Клоп ще се изправят срещу РБ Лайпциг на "Пушкаш Арена" в Будапеща в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Мърсисайдци взеха преднина от два гола в първия мач, а сега ще трябва да довършат започнатото - успех, който до известна степен ще върне усмивките и самочувствието в Ливърпул. "Червените" са в трудна позиция във Висшата лига дори и за място в топ 4, но Шампионска лига остава арена, на която могат да пожънат голям успех - стига да излязат от "дупката", в която са попаднали, и започнат да играят по начина, по който само те могат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички