Юрген Клоп изнесе лекция на Върджил ван Дайк защо не трябва да играе на Евро 2020


Юрген Клоп изнесе лекция на Върджил ван Дайк защо не трябва да играе на Евро 2020
Снимка: Getty Images

3754 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изнесе истинска лекция на своя футболист Върджил ван Дайк и националния му отбор Нидерландия относно това как да се процедира на предстоящото Европейско първенство по футбол. Припомняме, че Ван Дайк се контузи в началото на сезона, като по всяка вероятност той няма да играе за мърсисайдци повече през тази кампания. Клоп го предупреди, че ако играе на Европейското първенство по футбол 2020, то той рискува кариерата си.

"Не искам да задържам Върджил и да го спирам, но не трябва и да се насилва. Достатъчно дълго сте в бизнеса, за да знаете, че ако искаш да играеш, трябва да си тренирал преди това. Да си тренирал, както трябва. Това отнема седмици, а не една седмица предварително. Не може да те няма за 10 или 11 месеца, да тренираш за една седмица и да играеш футбол. Това не е възможно.

Никой не задържа Върджил - мога да обещая на всички хора в Нидерландия. Не можем да го насилваме и няма. Говорим за футболист и кариерата му, така че никой не трябва и няма да го насилва. Нито Нидерландия, нито ние, нито Върджил. Всичко е до това да е здрав възможно най-скоро.

Никой не знае към момента кога ще се случи това, но разбирате, че ще е много спорно с участието му на Евро 2020, защото все още не тренира с отбора, няма и да го прави в следващите седмици. Не знам. В крайна сметка това е решение на Върджил, което ще бъде сериозно повлияно от това как чувства коляното си" - заяви Клоп.

А звездата Мохамед Салах призна, че няма оферти за нов договор от Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички