Юрген Клоп и Ливърпул влагаха и влагаха в него: А сега започна да се отплаща подобаващо


Юрген Клоп и Ливърпул влагаха и влагаха в него: А сега започна да се отплаща подобаващо
Снимка: Getty Images

4792 0

Английският гранд Ливърпул показва коренно различно лице от миналия сезон и заслужено оглавява класирането на Висшата лига. Обновената халфова линия на мърсисайдци се представя доста по-добре от това, което наблюдавахме от тима в тази част на терена през миналия сезон (с изключение на края му).

Къртис Джоунс и суперформата му

Къртис Джоунс и Коди Гакпо празнуват след гол за Ливърпул

Още: Нито Салах, нито Ван Дайк: Клоп обяви любимия си трансфер в Ливърпул

Не само новите попълнения в отбора обаче показват добри изяви. Това важи и за 22-годишния Къртис Джоунс. След търпението и достатъчните шансове, които получаваше, той вече започна да се отплаща за това. А когато всички полузащитници на отбора бъдат възстановени, за Клоп ще бъде изключително трудно да прави своя избор в най-важните мачове.

Къртис Джоунс получаваше и получаваше минути в последно време, а с това формата му се подобряваше стремглаво. Немалка част от кариерата на младока в Ливърпул бе доста негативна - различни контузии, спад във формата, наказания и странни травми.

Особено през миналата кампания - той трябваше да третира своя контузия дълго време, заради което не стартира в мач от Висшата лига за близо половин година. След това обаче се върна, а добрите му изяви съвпаднаха с революционната промяна на ролята за десния краен защитник в отбора.

Къртис стартира в последните 11 мача от миналия сезон, а Ливърпул приключи без поражение. Той пък се разписа срещу Тотнъм, като вкара и два гола срещу Лестър. Добрата му форма бе пренесена и в Европейското първенство до 21 години, където вкара победния гол във финала, а Англия спечели турнира за първи път от близо 40 години.

Още: Клоп бе предупреден от високо ниво: Голяма надежда на Ливърпул няма да стане звезда, ако няма промяна

Очаква се и през зимния трансферен прозорец да има нови попълнения в отбора. Президент на клуб вече призна, че Ливърпул се интересува от негов играч, струващ... 2,5 милиона.

7 любопитни факта за намиращия себе си в Ливърпул Коди Гакпо

"Винаги съм искал да играя за Клоп": Звезда на Борусия Дортмунд съжалява за провален трансфер в Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички