Клоп бе предупреден от високо ниво: Голяма надежда на Ливърпул няма да стане звезда, ако няма промяна


Клоп бе предупреден от високо ниво: Голяма надежда на Ливърпул няма да стане звезда, ако няма промяна
Снимка: Getty Images

14826 0

Любопитно изказване направи спортният директор на РБ Лайпциг Рувен Шрьодер. То бе и като своеобразно предупреждение към мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, тъй като се отнася за голям талант на мърсисайдци.

Става въпрос за Фабио Карвальо. Той бе привлечен от Фулъм през лятото на 2022 година за 5,90 милиона евро. Година след това обаче бе отдаден под наем в германския РБ Лайпциг. Там остана временно за половин година и се върна в Ливърпул.

Само преди няколко дни обаче 21-годишният португалец отново бе отдаден под наем - този път при друг тим от Острова - Хъл Сити. Той вече е дебютирал за Ливърпул, като има 21 мача за отбора, в които се е отчел с три попадения.

Още: 7 любопитни факта за намиращия себе си в Ливърпул Коди Гакпо

Какъв е проблемът за Фабио Карвальо и защо не е в Ливърпул на топ ниво?

Юрген Клоп и Фабио Карвальо в прегръдка

Рувен Шрьодер обаче сподели притеснителни думи: "Съвсем осъзнато избрахме Фабио Карвальо през лятото. Той имаше страхотен сезон преди време с Фулъм във второто ниво на футбола в Англия, където се изисква доста физика. Казахме си, че това е страхотен талант и на отлична възраст, като вече има и опит.

Все пак опознаваш даден играч, когато е при теб. Фабио е страхотен човек. Но той осъзна, че има съревнование и конкуренция в отбора. Забелязахме, че той не обича да се конкурира. Казахме си, че не искаме играч, който избягва конкуренция, казахме и на него директно, че ако не иска да е с нас, ще прекратим наема" - споделя Шрьодер, цитиран от RB Live.

В Германия по повод мърсисайдци се изказа и друга фигура - но играч и от друг водещ отбор. Звезда на Борусия Дортмунд съжали, че не е в Ливърпул и с Клоп.

Джейми Карагър изуми: Юрген Клоп не искаше Салах в Ливърпул

След сагата с Хендерсън: Стивън Джерард взима още 2 звезди на Ливърпул в Ал Етифак?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички