Нито Салах, нито Ван Дайк: Клоп обяви любимия си трансфер в Ливърпул


Нито Салах, нито Ван Дайк: Клоп обяви любимия си трансфер в Ливърпул
Снимка: GettyImages

43203 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи доста интересно признание - а именно кой е любимият му трансфер при мърсисайдци. Германският специалист бе назначен през октомври месец 2015 година и бързо спечели сърцата на верните фенове на отбора.

Редица футболисти пристигнаха в клуба по негово желание, а сред онези, които изградиха Ливърпул при триумфа му в Шампионска лига и във Висшата лига, бяха Върджил ван Дайк, Мохамед Салах, Садио Мане и Андрю Робъртсън.

Нито един от тях обаче не бе определен от него като любимия му трансфер. Става въпрос за друг играч с изключително важна роля, която става все по-ключова за клуба - английският национал Трент Александър-Арнолд.

Още: Промяна на правило в Саудитска Арабия изяснява ситуацията за Мохамед Салах

Трент Александър-Арнолд е любимият трансфер на Клоп в Ливърпул

Трент Александър-Арнолд се поздравява с Върджил ван Дайк

Тук не става въпрос точно за трансфер, както подчерта Клоп, тъй като всъщност Трент е юноша на клуба. Това само потвърждава и тежестта на отговора от Клоп. Ето и точните му думи на въпроса кой е любимият му трасфер:

"Това е Трент. Не трябваше да го купуваме, но Пеп Лейндерс, моят асистент, го доведе и каза: "Той играеше ролята на номер 6 за мен. Играеше краен бранител, играеше дясно крило, играеше ляво крило. След това Трент дойде при нас и имаше само един проблем.

Трент не беше достатъчно физически здрав. Но той беше дете и въпреки че не беше физически здрав, видяхме веднага какви безспорни футболни умения има. Трябваше да работим върху физиката му. Тогава той сам направи някои крачки напред и беше невероятно. След това правеше и грешки, но не се предаваше" - заяви Клоп за подкаста Pure Football.

Колкото до друга млада и перспективна звезда в отбора, макар и не юноша на клуба - Клоп бе предупреден от високо ниво, че няма да стане голям футболист, ако не промени нещо конкретно.

Още: 7 любопитни факта за намиращия себе си в Ливърпул Коди Гакпо

"Винаги съм искал да играя за Клоп": Звезда на Борусия Дортмунд съжалява за провален трансфер в Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички