Юрген Клоп хвърли съвсем различна светлина върху трансфера на Коутиньо в Барселона


Юрген Клоп хвърли съвсем различна светлина върху трансфера на Коутиньо в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5312 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново повдигна завесата и хвърли нова светлина за трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона през 2018 година. Още тогава бразилецът остави впечатлението, че прави всичко възможно, за да си осигури трансфер в испанския гранд.

Още през лятото на 2017 година каталунците искаха да подпишат с  Коутиньо, но мърсисайдци не го пуснаха, като се надяваха да променят решението на играча си. Това обаче не се случи и през януари Коутиньо дори поиска трансфер чрез мейл, за да е сигурен, че мечтата му ще се сбъдне. Нещо, което никак не се хареса на феновете на Ливърпул.

Според Клоп обаче нещата не стоят точно така и споделя, че Коутиньо се е съгласил да остане до зимата на 2018 година, въпреки че е искал да напусне половин година по-рано. 

Причината за това е, защото Адам Лалана щеше да пропусне началото на сезона заради контузия, а Клоп е бил притеснен, че Ливърпул ще отстъпи без два важни халфа. Именно затова и Коутиньо се е съгласил да остане. "Наистина уважавах желанието на Фил от първата секунда. Беше ясно, че няма да ме попита за всеки клуб да напусне, но за този бе ясно. През лятото трябваше да сме твърди в решенията си след контузията на Лалана. Нямаше как да разрешим този проблем с нов трансфер. Коутиньо обаче бе съгласен да остане и го направи, което беше супер. Нямаше как да му попреча след това през зимата да не отиде в Барса". Коутиньо обаче не успя да се наложи в испанския тим и в момента е под наем в Байерн Мюнхен, а от Барселона са склонни да се арзделят с него срещу доста скромна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички