Уникално: Димитър Бербатов попадна сред 20-е най-велики нападатели във Висшата лига


Уникално: Димитър Бербатов попадна сред 20-е най-велики нападатели във Висшата лига
Снимка: Getty Images / Guliver

7333 0

Българският нападател Димитър Бербатов получи огромно признание от авторитетното издание "FourFourTwo". Благоевградчанинът попадна в класацията за най-добрите нападатели играли някога в ерата на Висшата лига.

В Топ 30 сънародникът ни се нареди на 20-а позиция, изпреварвайки имена като Емануел Адебайор, Оле-Гунар Солскяер, Джърмейн Дефо, Юрген Клинсман, Лес Фърдинанд, Джими Флойд Хаселбанк, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коста и Никола Анелка.

"Въпреки че през 2002 година игра финал в Шампионска лига с Байер Леверкузен, феновете на Тотнъм едва ли знаеха какво е купил техният тим през 2006 година. На Бербо не му трябваше много време, за да се превърне в култов играч на "Уайт Харт Лейн", познат с лежерния си, но клинично точен стил.

"Той направи лондончани сред най-атрактивните тимове в Англия и помогна за спечелването на Купата на Лигата. Логично той прикова вниманието на Манчестър Юнайтед, които го привлекоха за 30 милиона паунда. Там той по-бавно набра скорост, но успя да се разгърне и през 2010/2011 година вкара 20 гола, което е негов личен рекорд и с което помогна на тима да спечели титлата.

Накрая изигра и два сезона във Фулъм, където темпото му на игра падна. Той обаче доказа, че твърдението, че бързина и физика са нужни на всеки във Висшата лига, че не е вярно", пише изданието за Димитър Бербатов.

В Англия той прекара общо девет сезона. За три години в Тотнъм вкара 46 гола, още 56 заби за тима от "Олд Трафорд" в продължение на четири години, а при последните си два сезона във Фулъм наниза нови 20 попадения.

БИВШ НАПАДАТЕЛ НА ТОТНЪМ: БЕРБО БЕШЕ НАЙ-СЛАБИЯ, А ЗА ТРИ МАЧА СЕ ПРЕВЪРНА В ЙОХАН КРОЙФ

Тиери Анри бе избран за №1 сред нападателите в Англия, а Топ 10 се допълва от Алън Шиърър, Ерик Кантона, Серхио Агуеро, Уейн Рууни, Денис Бергкамп, Луис Суарес, Дидие Дрогба, Рууд ван Нистелрой и Йън Райт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички