Юнайтед и Сити пропускат началото на новия сезон във Висшата лига


Юнайтед и Сити пропускат началото на новия сезон във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2481 0

Двата гранда от Манчестър – Юнайтед и Сити, ще получат 1 седмица допълнителна почивка преди старта на Висшата лига, пише The Telegraph. Причината за това е, че “червените дяволи” достигнаха до 1/2-финал на Лига Европа, а “гражданите” играха 1/4-финал в Шампионска лига.

Преди месец стана ясно, че всички отбори от Висшата лига ще получат поне 30 дни за почивка преди началото на новия сезон. Всичко това е заради проточилия се край на сезона, поради пандемията от COVID-19. Всъщност, ако Юнайтед и Сити бяха достигнали до финалите съответно на Лига Европа и Шампионска лига, то те щяха да пропуснат и втория кръг от Висшата лига.

Преди няколко седмици мениджърът на Челси Франк Лампард се оплака от това, че времето за възстановяване ще бъде твърде кратко, но на практика "сините" ще получат необходимата 30-дневна почивка, тъй като "сините" отпаднаха от Байерн Мюнхен на 1/8-финалите в Шампионска лига. Новият сезон във Висшата лига започва на 12 септември, а жребият за срещите ще бъде изтеглен на 21 август. А какво мислят клубовете в Англия за правилото за 5 смени вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички