Клубовете от Висшата лига твърдо против правилото за 5 смени на мач


Клубовете от Висшата лига твърдо против правилото за 5 смени на мач

589 0

Клубовете от Висшата лига гласуваха против новото правило, което позволява 5 смени на мач за сезон 2020/21. Преди няколко месеца бе взето решение, което меко казано промени футбола. Става въпрос за броя смени, които клубовете могат да използват в даден мач. Те бяха увеличени на 5, с цел повече свежест и по-малко контузии, за да може сезонът да завърши нормално, поне до колкото е възможно.

Това решение обаче, не бе прието с добри чувства от много клубове. Причината за това е, че петте смени облагодетелстват по-големите отбори. По друг начин казано – отборите, които имат по-широк състав. На среща на клубовете от Висшата лига тази сутрин, 11 от 20-те клуба във Висшата лига гласуваха против това, правилото да остане.

Според Telegraph Sport, опозицията идва от клубовете, които са с по-малко възможности. Те смятат, че това ще даде предимство на по-големите такива. През следващия сезон клубовете от Висшата лига ще имат право само на 3 смени на мач. В добавка към това имаше още едно гласуване. То беше относно броя на играчите, които могат да са част от групата на даден клуб за мачовете. При него имаше равенство 10-10, следователно групата отново ще бъде съставена от 18 играча, както беше преди рестарта на проекта. А какви строги наказания готвят от новия сезон в Англия - може да се запознаете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама