Абрамович питал преглеждащия го след натравянето: Ще умрем ли?


Абрамович питал преглеждащия го след натравянето: Ще умрем ли?
Снимка: Getty Images

13529 0

Руският бизнесмен Роман Абрамович, който доскоро беше собственик на Челси, е бил сериозно уплашен за живота си след натравянето по време на преговорите за мир между страната му и Украйна. Както е известно, милиардерът е посредник в тези преговори, като "Wall Street Journal" разкри, че на срещата на 3-4 март той и двама представители на Украйна са били натровени. Окупираната страна отрича това да е било така.

Според "The New York Times" симптомите, които са изпитвали Абрамович и двама представители на Украйна, са били толкова тежки, че руснакът е попитал лекаря, който го е преглеждал: "Ще умрем ли?". Той и украинските представители са обявили, че не знаят кой би имал интерес да извърши покушение върху живота и здравето им.

Политологът, бивш депутат и експерт по руско-израелската общност Ксения Светлова, която е родена в Москва, казва следното по темата: "Москва смята, че може да го използва. Фактът, че не е част от официалната руска делегация дава на Абрамович повече пространство за постигане на компромис".

ПЪРВА СНИМКА НА АБРАМОВИЧ СЛЕД НАТРАВЯНЕТО - ВИЖДА СЕ ПРОБЛЕМ

Както е известно, големите подробности по случая дойдоха от разследващото издание "Bellingcat", в което работи българският журналист Христо Грозев. "The New York Times" пише, че докато Абрамович и останалите от екипа са пътували "от Киев за Лвов - на път през Полша за следващия кръг преговори в Турция" те са привлекли помощта на Грозев, изпълнителен директор на "Bellingcat", който е разследвал обстойно отравянето на руския опозиционен политик Алексей Навални. А ето с какво вещество е бил отровен Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички