Уест Хем пожела 100 милиона от Челси за Деклан Райс


Уест Хем пожела 100 милиона от Челси за Деклан Райс
Снимка: Getty Images/Guliver

1298 0

Английският Уест Хем Юнайтед е уведомил Челси, че „сините” ще трябва да заплатят 100 милиона британски лири, за да получат Деклан Райс през това лято.

Тимът от „Стамфорд Бридж” е спряган за трансфер на 22-годишния дефанзивен халф през това лято, след като той напуска академията на Челси, когато е едва на 14-годишна възраст.

Мениджърът на „чуковете” Дейвид Мойс обаче не иска да пусне Райс лесно, в резултат на което от борда на Уест Хем са поискали голяма сума за халфа си, чийто контракт с клуба от Източен Лондон изтича след три години.

Според The Athletic Томас Тухел е голям привърженик на Райс, но Челси все още не е започнал преговори с шефовете на Уест Хем за закупуването му. Ако „сините” отправят оферта, то в нея със сигурност ще фигурира нападателя Тами Ейбрахам, като с тази цел „сините” ще искат да смъкнат около 40 милиона паунда от крайната цена за Деклан Райс.

Манчестър Юнайтед също имаше интерес да закупи играча на Уест Хем, но след многомилионния трансфер на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и потенциалния такъв на Рафаел Варан от Реал Мадрид е малко вероятно „червените дяволи” да могат да си позволят трета сериозна покупка.

Райс има 145 мача за Уест Хем, след като проби в първия отбор преди четири години и стартира в седемте мача за Англия на последното Евро 2020. А с кой друг може да се раздели Челси, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички