Дейвид Мойс уверен, че Уест Хем ще влезе в топ 4 на Висшата лига


Дейвид Мойс уверен, че Уест Хем ще влезе в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

852 0

Дейвид Мойс вярва, че неговият Уест Хем има големи шансове да завърши в топ 4 на Висшата лига. „Чуковете“ гостуват на Нюкасъл в събота, а при успех съставът ще се изкачи на третото място в класирането. Следващият им двубой е у дома с градския съперник Челси, но след това им предстои по-лека програма. Вярата в Уест Хем се покачва, че тимът, който не е завършвал сред първите четири отбора във висшия футболен ешелон от 1986-а насам, може да постигне нещо невероятно.

„Това е третият път този сезон, в който се изкачихме до топ 4, мисля, и когато си близо до целта, започваш да вярваш, че е постижимо да завършиш там. Челси, Ливърпул, Тотнъм и Евертън са отборите, които могат да ни изместят. Имаме още седем мача до края на първенството, имам своите цели и играчите знаят какво трябва да направим. Казах на персонала, че не получаваш много възможности, така че имаме шансове, но знам, че не сме фаворити на букмейкърите“, започна той на днешната си пресконференция.

Уест Хем изигра три вълнуващи последни двубоя в Лигата, които преминаха на приливи и отливи, като водеха и в трите с по 3:0. Тимът изпусна победата срещу Арсенал за равенството 3:3, но удържа аванса си срещу Уулвърхемптън и Лестър за успехите с по 3:2. Съставът е с 55 точки от 31 срещи, една повече от Челси, който играе с Манчестър Сити в полуфинал от турнира за ФА Къп по-късно в събота, три повече от Ливърпул, шест пред Тотнъм и седем аванс пред Евертън, който е с мач по-малко.

„Чуковете“ могат да не получат по-добър шанс за място в топ 4 и Мойс призна, че ще бъде разочарован, ако отборът не се класира за групите на Шампионска лига. „Разбира се, че ще бъда. Представяме се отлично и постигаме резултати. Но нямам очаквания, че ще влезем в групите на ШЛ, защото това няма да е справедливо спрямо останалите тимове в борбата. Но ако не ги пристискаме, ще бъдем разочаровани“.

Уест Хем ще трябва да се справя без английския полузащитник Деклан Райс, който има проблем в коляното, въпреки че новините за възстановяването му са добри. Аут за съботния двубой със „свраките“ е и контузеният нападател Михаил Антонио. „Деклан се справя добре, но засега тренира само във фитнеса. Няма времеви диапазон за тяхното завръщане, но се надявам да допринесат до края на сезона“, завърши Мойс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички