Уейн Рууни в Дарби Каунти: Последно място в Чемпиъншип, но с четвъртата най-добра защита?!


Уейн Рууни в Дарби Каунти: Последно място в Чемпиъншип, но с четвъртата най-добра защита?!
Снимка: Getty Images

2315 0

Сезон 2020/21 се оказа последен в богата кариера на 36-годишния нападател Уейн Рууни. Той изигра общо 11 мача за Дарби Каунти в Чемпиъншип (887 минути на терена) и в тях се разписа само веднъж. 

Първоначално бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед съвместяваше дейността с позицията на старши треньор, а от настоящата кампания вече изцяло е съсредоточен към мениджърската роля.

В момента неговият отбор се намира на последното 24-о място във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. Дарби са изиграли 23 мача, но имат само седем точки в актива си.

По-интересно е да се отбележи фактът, че "овните" разполагат с четвъртата най-добра защита в първенството и са инкасирали само 21 попадения. В това отношение по-добре от тях са се справили само Борнемут (20), Фулъм (19) и Уест Бромич (18).

В тези 23 мача от началото на сезон 2021/22 футболистите на Уейн Рууни са постигнали 6 победи, 10 равенства и 7 загуби! Тогава как е възможно да имат само 7 точки и да са последни...?

Проблемът е, че през септември и ноември на два пъти им бяха отнемани точки заради финансови проблеми. Първо 12, а след това още 9. Математиката показва, че с тези 21 точки отгоре Дарби щеше да има общо 28 и да заема 15-о място - на само 8 т. от местата, които те класират на плейофите за Висшата лига

Със сигурност основната цел през пролетта ще бъде оцеляването. Уейн Рууни е на 14 точки от "спасителния бряг", а до края на сезона остават още 23 кръга. Наскоро английското издание "Mirror" бе обявило, че един първодивизионен клуб смята да върне Рууни в Елита на Англия, но най-вероятно той ще предпочете да завърши кампанията с Дарби!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички