Уейн Рууни посочи с кой мениджър Юнайтед не е трябвало да се разделя


Уейн Рууни посочи с кой мениджър Юнайтед не е трябвало да се разделя
Снимка: Gulliver/GettyImages

2381 0

Една от големите звезди на Манчестър Юнайтед в последното десетилетие и голмайстор номер 1 в историята Уейн Рууни заяви, че ръководството на "червените дяволи" е допуснало грешка като е уволнило мениджъра Луис ван Гаал след втория му сезон начело на клуба.

 "Бях изключително разочарован, когато Луис бе уволнен. За мен бе голямо удоволствие да работя с него. Трябваше да го задържим за още един сезон, щяхме да бъде много по-силни. Усещах, че нещата се подобряват и играчите започнаха да разбират визията му. В тези две години научих повече, отколкото при всеки друг мениджър. Затова ще бъда вечно благодарен. Не само защото ме направи капитан на отбора, но и за вярата и доверието, което имаше в мен", коментира Рууни.

Ван Гаал подписа за три години с Юнайтед през лятото на 2014 година, но след края на сезона 2015/16 бе освободен, въпреки че донесе на тима трофея от Купата на Футболната асоциация, а на негово място бе назначен Жозе Моуриньо. Ван Гаал води Манчестър Юнайтед в общо 103 мача, в които записа 52.43 процента победи и спечели един трофей - ФА Къп. А каква интересна история за Рууни разказа наскоро Гари Невил вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички