Уейн Рууни обясни защо Ливърпул разполага с най-силната атака в света


Уейн Рууни обясни защо Ливърпул разполага с най-силната атака в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1726 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обясни защо Ливърпул разполага с най-силната атака в света. Англичанинът, който е голмайстор №1 в историята на "червените дяволи", подчерта, че в основата на всяка силна атака стои отборната игра и взаимодействието в предни позиции.

"Много пъти съм се опитвал да обясня, че често в основата на бележенето на голове стои отборната работа и атакуващото трио на Ливърпул е отличен пример за това. Салах и Садио Мане осигуряват дълбочината на атаката, като притискат съперника назад, което пък позволява на Роберто Фирмино да се върне назад, за да поеме топката. Централните защитници се отпускат и изведнъж другите двама (Салах и Мане) правят диагонални включвания на невероятна скорост, за да атакуват свободните пространства", заяви Рууни. А защо Рууни смята, че никога не е бил класически голмайстор - вижте тук.

През този сезон Ливърпул се фокусира върху Висшата лига, където е убедителен лидер на върха в подреждането. Мърсисайдци се намират на само две победи от дългочаканата 19-та титла, но заради пандемията спечелването на трофея се отложи за неопределен период. До момента Салах е с 16 гола - с два повече от Мане, докато Фирмино е с 8. Тримата могат да се похвалят и със солиден брой асистенции: Мане - 9, Фирмино - 7, Салах - 6.

Междувременно нападателят на Монако Кейта Балде заяви, че неговият сънародник Садио Мане няма да остане в Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички