Гари Невил разказа интересна история за Уейн Рууни


Гари Невил разказа интересна история за Уейн Рууни
Снимка: Getty Images/Guliver

2892 0

Бившият капитан и легенда на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри, че Уейн Рууни е бил футболистът, на когото е било най-трудно да бъдеш капитан. Невил взе капитанската лента от Рой Кийн през 2005-та година, като изведе клуба до Шампионска лига и 4 титли във Висшата лига в рамките на 6 сезона.

Бившият десен бек бе запитан в интервю за „Скай Спортс“, на кого от неговите съотборници по онова време е било най-трудно да бъде капитан. „Рууни. Трябваше да го пазим с охрана, когато излизахме вечер. Поемах отговорността за това. Обожавам Уейн, той е страхотен приятел, но когато беше по-млад, той беше....как по-точно да го кажа...когато излизахме, беше непредвидим. Спомням си, че един път казах на охранител да го наблюдава. Буквално охрана ходеше след него. Винаги съм смятал, че той е основна цел на недоброжелатели. Когато някой от противниковите фенове го засече на улицата, може да се получи неприятна ситуация“, заяви Гари Невил.

Впоследствие самият Рууни стана капитан на Манчестър Юнайтед между 2014-та и 2017-та година и изведе отбора до ФА Къп, Лига Европа и Карабао Къп. А ето защо Кристиано Роналдо не е станал капитан на Манчестър Юнайтед.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички