Жозе Моуриньо казал "да" на Ливърпул, но Абрамович го разубедил


Жозе Моуриньо казал "да" на Ливърпул, но Абрамович го разубедил
Снимка: Guliver/GettyImages

1989 0

Португалският специалист Жозе Моуриньо е бил на крачка от това да стане треньор на Ливърпул през 2004 година, но в крайна сметка Роман Абрамович го разубедил, за да го привлече на "Стамфорд Бридж". Това става ясно от новата книга, посветена на Моуриньо и написана от френския журналист Никола Вилас. 

От книгата става ясно, че Моуриньо е имал предварителна договорка с изпълнителния директор на мърсисайдци Рик Пери, но е трябвало да изчака две седмици, защото треньор на Ливърпул все още е бил Жерар Улие. Именно през това време се появил Роман Абрамович, който предложил много по-добри условия на "Специалния" и го накарал да промени решението си.

"Моуриньо трябваше да отиде в Ливърпул. Имахме споразумение с Рик Пери, който отговаряше за трансферите там. Те ни помолиха единствено да изчакаме 15 дни, защото Жерар Улие все още беше мениджър на отбора", споделя Жорже Байдек, съветник на Моуриньо по онова време.

Офертата на Моуриньо е била представена от португалския агент Жорже Мендеш, който по онова време все още не е агент на "Специалния". След като разбира за предложението, Моуриньо се среща с Роман Абрамович на неговата яхта в Монако, за да уточнят параметрите по контракта. 

А заради кой футболист Жозе Моуриньо отказал да вземе Роналдиньо в Челси - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички