УЕФА наложи голяма глоба на Челси, от клуба реагираха


УЕФА наложи голяма глоба на Челси, от клуба реагираха
Снимка: Getty Images

1391 0

УЕФА наложи глоба на Челси от 10 млн. евро за нарушения на финансовия феърплей. Те са още оъ ерата на Роман Абрамович, но сумата ще трябва да бъде платена от новото ръководство.  Разследването на УЕФА относно финансите на клуба започна, след като новите собственици начело с Тод Боели съобщиха за проблемите миналото лято.

Финансови неуредици между 2012 и 2019 г.

"След продажбата на клуба през май 2022 година, новата собственост идентифицира и проактивно докладва на УЕФА случаи на потенциално непълна финансова отчетност при предишната собственост на клуба. Подадената информация е свързана с финансови транзакции, извършени между 2012 и 2019г.“

Въпреки че се смята, че не е имало умишлени опити за заобикаляне на правилата, нарушенията са открити и констатирани. УЕФА има тригодишен давностен срок за нарушения на Финансовия феърплей, така че Челси бе изправен пред наказание за нарушаване на правилата само през сезон 2018/19.

Позицията на Челси

Чесли мигновено реагира на наказанието, като сподели, че новите собственици веднага са писали на УЕФА за финансови неуредици след закупуването на клуба. 

"В съответствие с основните принципи на групата собственици на клуба за пълно съответствие и прозрачност с нейните регулатори, ние сме благодарни, че този случай приключи чрез проактивно разкриване на информация на УЕФА и споразумение, което напълно разрешава докладваните въпроси.

Искаме да благодарим официално на УЕФА за разглеждането на този въпрос. Челси цени много връзката си с УЕФА и очаква с нетърпение да надгради тази връзка през идните години". А въпреки всички големи харчове на Челси Маурисио Почетино изненада с желанието си да привлече още нови играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички