Тухел разкри колко близо е бил Челси до привличането на Усман Дембеле от Барселона


Тухел разкри колко близо е бил Челси до привличането на Усман Дембеле от Барселона
Снимка: Getty Images

1146 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че не е бил близо до привличането на Усман Дембеле от Барселона през януари. Френското крило бе непрестанно спряган с редица клубове, след като взаимоотношенията му с ръководството на „Камп Ноу“ се влошиха, но Тухел, който разполага с играчи на позицията на Дембеле, потвърди, че не е разговарял с французина и е щастлив от това, че клубът не е бил толкова активен на трансферния пазар, като обратно привикан в отбора от Фламенго бе бразилецът Кенеди.

„Щастлив съм, защото прозорецът беше спокоен и да бъдем спокойни бе най-доброто за нас. Бяхме отворени към сделки. Не съм се свързвал с Усман Дембеле. Не е имало контакт помежду ни през зимата“, започна германецът на днешната си пресконференция преди двубоя с Плимут Аргайл от четвъртия кръг на ФА Къп в събота на обяд.

Относно завръщането на Кенеди, който ще бъде опция на мястото на дълготрайно контузения Бен Чилуел, Тухел добави: „Следя го от много години и той бе много впечатляващ в началото. Той изгуби малко инерция по пътя и може би не успяваше да покрие изискванията към себе си. Но това е животът."

"Той получава втори или трети шанс да бъде тук и не става въпрос за случилото се преди. Той бе добър в предсезонната подготовка, реши, че иска да се върне обратно в Бразилия, но сега е тук. Ако играем с уинг бек, това е перфектна роля за него, имайки предвид профила му на играч. Той има силен ляв крак, силен е в притежанието на топката, може да стреля и центрира много прецизно. Това е малко или много.

Той е много, много добро момче, много талантлив, нека видим в какво състояние е. Сега е негов дълг да влезе във форма и ние трябва да го подготвим за мачове, след това се нуждае от минути. Това ще се случи, той просто трябва да си го извоюва, но сега е част от състава. Това е огромна възможност и съм много щастлив да му я дам и да му помогна да я оползотвори максимално“.

Тухел не пропусна да коментира и сгъстения цикъл от мачове, в частност свързани с изискванията към Кристиан Пулишич и Тиаго Силва, които бяха заети с националните си отбори в последните няколко дни, преди да се завърнат след дълги и изтощителни полети.

„Става въпрос за количество, а не за качество. Хората искат да гледат качествен футбол, качествените играчи, и за това те се нуждаят от почивка, да не бъдат контузени, а здрави. Нуждаем се от по-лек цикъл. За една година играхме 67 мача или нещо такова и след това имаш европейски клубни турнири, световни квалификации и още надпревари, усилието е огромно“, завърши мениджърът на Челси.

Междувременно една от големите трансферни цели на Челси коментирау че е израснал като фен на "сините", а идолът му е Джон Тери (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички