Деклан Райс: Израснах като фен на Челси, Джон Тери е моят идол


Деклан Райс: Израснах като фен на Челси, Джон Тери е моят идол
Снимка: Getty Images

2273 0

Деклан Райс охлади мераците за евентуален трансфер на север в един от топ клубовете във Висшата лига, обявявайки, че иска да остане близо до родния си град Кингстън-ъпон-Теймс в Лондон. Райс открито говори за това, че е израснал като фен на Челси, а неговият идол е Джон Тери. "Сините" желаят Райс и се очаква да се стигне до трансфер през лятото.

Изявите на Райс за Уест Хем и Англия през последната година привлякоха значителен интерес към него и имаше доста спекулации относно трансфер извън „Лондон Стейдиъм“. Но Райс е наясно с приоритетите си в живота. „Тук съм в Кингстън през цялото време. Винаги съм искал да остана близо до това място. Не искам да губя корените си“, каза 23-годишният футболист пред Гари Невил в The Overlap Extra.

Предвид факта, че градът е едва на седем мили от „Стамфорд Бридж“, Райс израснал като фен на Челси и разкри, че редовно поддържа връзка с легенда на „сините“. „Мисля, че е там, всички знаят, добре документирано е (б.ред; неговото наследство в Челси, което включва престой в клубната академия като момче). Но когато играеш за клуб като Уест Хем започваш да се привързваш сериозно към много, и част от мен сега, заедно със семейството ми, е голям фен на Уест Хем. Джон Тери бе моят идол“.

„За мен да израсна фен на Челси, да имам годишен абонамент за сезона, да ходя на всички мачове, да бъда в академията. Просто всичко бе свързано с ДжейТи като малък. Неговият номер 26 бе на гърба ми. Дори когато бях по-малък, казах, че ако стана футболист, искам да нося 26-и номер, но мисля, че с възрастта надрастнах тези неща. Той бе невероятен за мен, когато ме пуснаха от школата – обади ми се, не трябваше да го прави, бях само на 14 тогава и говорех с идола ми. Поддържаме добри взаимоотношения“, завърши Райс.

Междувременно стана ясно, че Томас Тухел е поискал от Роман Абрамович да му доведе звезда на Реал Мадрид в Челси (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички