Челси набеляза трио за лятото, Абрамович вади близо 200 милиона евро


Челси набеляза трио за лятото, Абрамович вади близо 200 милиона евро
Снимка: Getty Images/Guliver

7933 0

Английският гранд Челси е набелязал трима играчи за привличане през идното лято, информира авторитетното британско издание The Athletic. Ръководството на "сините" не прояви почти никаква активност по време на зимния трансферен прозорец, но пък готви сериозна офанзива през лятото.

Основен приоритет пред лондончани ще бъде привличането на полузащитника на Уест Хям Деклан Райс. 23-годишният капитан на "чуковете" е оценяван от специализирания портал Transfermarkt на около 75 милиона евро, а преди време Дейвид Мойс коментира, че дори 100 милиона паунда са малко за Райс.

Челси отдавна следи Райс и искаше да го привлече още по времето на Франк Лампард. Освен него "сините" са си поставили още две цели - Жул Кунде от Севиля и Орелиан Чуамени от Монако. И двамата обаче няма да излязат никак евтино: Кунде е оценяван на 60 милиона евро, докато Чуамени - на 40 милиона.

Това означава, че Роман Абрамович е предвидил бюджет около 200 милиона евро за трансферите на само тези трима футболисти. Това не е толкова изненадващо предвид факта, че Челси е похарчил най-много пари за трансфери през 21-ви век, като само през миналата година бяха дадени 100 милиона паунда за Ромелу Лукаку.

Макар и със закъснение, Челси все пак се похвали с входящ трансфер през зимния трансферен прозорец (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички