Ливърпул отново не пожали Кристъл Палас, доближи се до Манчестър Сити във Висшата лига


Ливърпул отново не пожали Кристъл Палас, доближи се до Манчестър Сити във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5140 0

Ливърпул спечели гостуването си на Кристъл Палас с 1:3 в мач от 23-тия кръг на Висшата лига на Англия. С победата момчетата на Юрген Клоп се доближат до лидера в класирането Манчестър Сити на девет точки, като са с мач по-малко от "гражданите".

Мърсисайдци стартираха отлично срещата след ранен гол на Върджил ван Дайк, засичайки центриране от корнер. След половин час игра и Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа, като и за двете попадения асистенция направи Анди Робъртсън.

В края на първата част обаче Палас се съвзе и пропусна няколко добри шанса за гол. Натискът на "орлите" продължи и в началото на второто полувреме, като се стигна и до гол, реализиран от Одсон Едуар. В следващите минути обаче Палас така и не намери път към вратата на Алисон, който се отличи с няколко много важни намеси в мача.

В края на срещата бе отсъдена дискусионна дузпа за Ливърпул, след като главният арбитър първоначално не видя нарушение срещу Диого Жота, но след това преразгледа ситуацията с ВАР и отсъди 11-метров наказателен удар, реализиран от Фабиньо.

Това е 10-а поредна победа за Ливърпул срещу този съперник, като в последните пет мача головата разлика между двата тима е 19:1. В следващия кръг Ливърпул посреща Лестър на "Анфийлд", докато Палас гостува на Норич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само осем минути игра Ливърпул откри резултата. Анди Робъртсън даде перфектното центриране от корнер към близката греда, където Върджил ван Дайк налетя на топката и я заби в горния десен ъгъл на вратата на Кристъл Палас - 0:1!

Четири минути по-късно отново Робъртсън бе активен по левия фланг, откъдето предостави великолепно центриране на далечната греда за Алекс Окслейд-Чембърлейн. Англичанинът засече топката от непосредствена близост до вратата, но Гуаита внимаваше и спаси.

В 32-ата минута Ливърпул реализира второ попадение, а Анди Робъртсън се отчете с нова асистенция. Крайният бранител даде великолепен пас в наказателното поле за Алекс Окслейд-Чембърлейн, който овладя на гърди и нанесе удар, който преодоля Винсенте Гуаита - 0:2!

В заключителните минути на първата част Кристъл Палас изпусна две чисти положения за гол. Първо Матип направи грешен пас, който позволи на Олиз да стреля опасно, но Алисон спаси. Малко по-късно Матета преодоля Алисон и нанесе удар, но не уцели опразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по начина, по който завърши първата - с натиск на домакините. Още в началните минути "орлите" изпуснаха нови две чисти положения за гол. Микаел Олиз и Одсон Едуар последователно можеха да вкарат във вратата на Ливърпул, но и в двете ситуации мърсисайдци оцеляха, като Алисон помогна за това.

В 55-ата минута натискът на Палас даде резултат и изоставането им в резултата бе намалено. След прекрасна атака с размяна на подавания отбраната на Ливърпул бе матирана, а Матета излезе сам срещу Алисон, подаде към Едуар, който вкара на празна врата - 1:2!

В следващите минути Палас не успя да задържи високо оборотите и трудно стигаше до положения за гол. В 82-ата минута обаче домакините бяха изключително близо до изравнително попадение. Олиз бе изведен зад отбраната на Ливърпул и опита да прехвърли излезлия напред Алисон, но бразилецът успя да изчисти в корнер със сетни сили.

В края на мача Ливърпул вкара трето попадение. Диого Жота бе съборен на тревата след съприкосновение с вратаря Гуаита. Главният арбитър първоначално не отсъди нарушение, но след това преразгледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа. Фабиньо се нае с изпълнението и реализира - 1:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Палас: Гуаита, Уорд, Гуехи, Андерсен, Мичъл, Хюз, Шлуп, Галахър, Олиз, Матета, Едуар

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Жота, Фирмино

ПРЕДИ МАЧА

"Орлите" разчитат предимно на домакинските си мачове през този сезон, като спечелиха 17 от 24-те си точки именно у дома. През миналия сезон тимът обаче загуби с 0:7 от мърсисайдци, като това е единственият път, в който Палас допусна 7 гола в историята си.

Ливърпул се върна на добрия път във Висшата лига, като спечели срещу Брентфорд в последния кръг. Макар и без играещите на Купата на африканските нации Мохамед Салах и Садио Мане отборът продължава да е стабилен в нападение.

Възпитаниците на Юрген Клоп обаче имат само две победи в последните си 6 гостувания, като освен това записаха 2 загуби и 2 равенства. В последните си 4 гостувания на този съперник обаче Ливърпул има победи без допуснат гол и общо 16 вкарани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички