Треньорът на Тотнъм Антонио Конте се видя в чудо: Всички сме уплашени, много е трудно


Треньорът на Тотнъм Антонио Конте се видя в чудо: Всички сме уплашени, много е трудно
Снимка: Getty Images

1868 0

Старши треньорът на Тотнъм Антонио Конте обяви новината, че осем футболисти и петима души от щаба му са дали положителни проби за коронавирус: "Всеки ден имаме хора, заразени с COVID-19", заяви той на пресконференция преди утрешния мач на тима от Лигата на конференциите срещу френския Рен.

"Днес имаме още един играч и още един човек от щаба, които дадоха положителни тестове. Утре кой ще бъде? Аз? Или друг човек от моя щаб. Със сигурност е по-добре да съм аз. Ние контактуваме с нашите семейства. Всички сме уплашени. Защо трябва да поемаме този риск? Това е моят въпрос. Бих искал да говоря за футбол, но това в момента е невъзможно", каза емоционалният Конте, който не знае с какъв състав ще излезе срещу Рен.

"Ситуацията е сериозна и ме разстройва много. Заразата е голяма. Готвим се за мача с Рен, но е много трудно. Имахме 11 играчи на разположение за мача, но в края на днешната тренировка разбрахме, че още един от футболистите, които трябваше да започнат като титуляри утре, е положителен. Всички сме контактни", добави той. 

Според установените правила, даден клуб е длъжен да играе, ако има поне 13 здрави футболисти. Ситуацията е динамична, а треньорът на Тотнъм не пожела да разкрие дали тимът му ще иска отлагане на мача срещу Брайтън през идния уикенд във Висшата лига. През вчерашния ден стана ясно и че един играч на Челси е дал положителна проба за Ковид-19!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички