Треньорът на Ливърпул отговори на въпроси за Алисон, Алексис МакАлистър и Жоел Матип


Треньорът на Ливърпул отговори на въпроси за Алисон, Алексис МакАлистър и Жоел Матип
Снимка: Getty Images

2617 0

В събота, 9-и декември, Ливърпул гостува на Кристъл Палас в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига, който ще стартира в 14:30 ч. (българско време).

На пресконференция преди двубоя, старши треньорът на мърсисайдци - Юрген Клоп, отговори на журналистически въпроси за състоянието на вратаря Алисон, на полузащитника Алексис МакАлистър и за цялостната ситуация със защитника Жоел Матип.

Клоп за Алисон

*Заради контузия, бразилецът пропусна последните три мача на Пуул във всички турнири!

"Алисон изглежда окей, но все още не знам дали ще е напълно готов за утрешния мач. Първо трябва да говоря с медицинския щаб, а и със самия играч. Вчера започна да тренира със съотборниците си и всичко беше наред".

Клоп за МакАлистър

*Аржентинецът изигра 58 минути при гостуването на Шефилд Юнайтед на 6-и декември, но получи неприятен удар и бе заменен от Къртис Джоунс.

"При Алексис нещата не изглеждат добре, така че трябва да следим състоянието му ден за ден. След мача с Шефилд смятахме, че не става въпрос за нещо сериозно, но като цяло, в този период от сезона, дори да си аут само за 5 дена - пропускаш 12 мача", преувеличи шеговито Юрген Клоп, визирайки наситената програма, а след това допълни: 

"Ще видим как ще е днес, но не очаквам, че ще бъде готов за гостуването на Палас. За следващите мачове не знам, ще видим...".

Клоп за Матип

*Ситуацията с бранителя е по-специфична - той контузи тежко коляното си срещу Фулъм (3.12.) и има вероятност да е аут от терените до края на сезона. От друга страна, договорът му с Ливърпул изтича през лятото на 2024-та година...

"Сигурен съм, че клубът ще демонстрира класа и точно така трябва да бъде. Убеден съм, че от ръководството вече са му казали, че каквото и да стане, докато е контузен, всичко ще бъде наред (б.р. - контрактът му няма да бъде прекратен предсрочно). В един момент ще дойде време, когато ще седнем с Жоел и ще обсъдим заедно бъдещето. Така е редно. Той заслужава цялата ни подкрепа и ще я получи!", категоричен бе треньорът на Ливърпул.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Най-големият майтап в историята на футбола" - въпрос за Манчестър Сити разсмя Юрген Клоп!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички