Ливърпул би трудно последния във Висшата лига: Трент се нареди току зад Де Бройне и Салах (ВИДЕО)


Ливърпул би трудно последния във Висшата лига: Трент се нареди току зад Де Бройне и Салах (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3817 0

Ливърпул записа много важна, но и неособено лесна победа срещу последния в английската Висша лига. Мърсисайдци сломиха с 2:0 като гост Шефилд Юнайтед. Ключовото попадение в срещата бе дело на капитана Върджил ван Дайк. В последните секунди пък и Доминик Собослай затвърди отличния старт в новия си клуб и укроти мераците на съперника.

Гостите контролираха топката повече и заслужаваха успеха, но домакините определено могат да съжаляват, че не стигнаха до точката, тъй като имаха своите положения за гол. От друга страна пък вратарят Фодерингъм се отличи с ключови спасявания срещу Салах и Нунес, за да задържи тима си до края в играта за точките.

С успеха играчите на Юрген Клоп събраха 34 точки и доближиха лидера Арсенал на две, като си гарантираха, че ще останат пред Манчестър Сити, дори "гражданите" да сломят Астън Вила. Шефилд Юнайтед пък остава последен с едва 5 точки - оставайки на 4 от последния спасяващ се към момента - Лутън.

Ван Дайк откри резултата в 37-ата минута, след като се освободи и остана непокрит в наказателното поле. Той намери с крак отлично центриране от Трент Александър-Арнолд. Това бе 75-ата асистенция за англичанина, откакто дебютира през октомври 2016 година. Само Кевин де Бройне (129) и Мохамед Салах (80) имат повече във Висшата лига.

В добавеното време от срещата пък Нунес първо загуби топката, след това се открои с отлична игра в защита, а накрая осигури отлична възможност за гол пред Собослай, който не сбърка.

В следващия кръг Ливърпул има ново гостуване - на Кристъл Палас в Лондон (09.12). За Шефилд Юнайтед пък следващото препятствия във Висшата лига е поне на хартия доста по-преодолимо - Брентфорд, и то отново у дома (09.12).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След няколко минути игра Винисиус Соуза влезе опасно с бутоните в коляното на Алексис Мак Алистър. Изглеждаше сякаш няма да може да продължи с участието си, но в крайна сметка се изправи на крака и се оказа, че е избегнал потенциалната сериозна травма.

В 12-ата минута играч на домакините се откъсна сам срещу Келъхър с помощта на рикошет. Ударът му от непосредствена дистанция обаче бе отразен, след като вратарят излезе и напред, за да скъси ъгъла. До опасната контраатака се стигна след груба грешка на Джо Гомес.

Очаквано гостите имаха преимущество при притежанието на топката и търсеха повече попадението. В средата на полувремето стигнаха и до най-чистото си положение за гол, когато Конате засече центриране с глава от вратарското поле. Фодерингъм обаче се хвърли и улови добре с две ръце.

Домакините пък организираха контраатаки при всеки удобен момент. В повечето случаи те изглеждаха доста опасни, а отбраната на Ливърпул далеч не изглежда непробиваема.

37' - 0:1! Гостите закономерно поведоха в резултата. Върджил ван Дайк се освободи от опеката си и остана непокрит в наказателното поле, като с крак засече подаването от ъглов удар. Домакините имаха претенции за нарушение на капитана, но такова нямаше как да бъде отсъдено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56-ата минута като по чудо Мохамед Салах не вкара своя гол номер 200 за Ливърпул. Той засече в наказателното поле с крак опасно центриране, но там Фодерингъм спаси с изключителна намеса.

С напредването на времето Шефилд все по-смело поглеждаше към вратата на Ливърпул. Около 20 минути преди края се създаде напрежение около наказателното поле на мърсисайдци за по-дълъг период от време, но не се стигна до чиста голова ситуация след добре дефанзивни действия.

В 77-ата минута Нунес бе изведен от Салах сам срещу Фодерингъм. Той овладя и с второто докосване стреля, но вратарят отрази. Повторенията показаха, че можеше да бъде маркирана засада, ако топката бе попаднала в мрежата.

СЪСТАВИ

Шефилд: Фодерингъм, Богъл, Робинсън, Ахмедходзич, Тръсти, Брукс, Соуза, Хамър, Макати, Арчър, Осула

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Гомес, Ендо, Мак Алистър, Собослай, Диас, Салах, Гакпо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След трите поредни равенства за Манчестър Сити Ливърпул успя да изпревари "гражданите". Момчетата на Юрген Клоп победиха драматично с 4:3 Фулъм и събраха 31 точки - една аванс пред шампиона. Арсенал пък вече изигра своя мач от кръга и спечели също след трилър и обрат с 4:3, като събра 36 пункта.

Ливърпул неизменно печели всеки от последните пет двубоя срещу този опонент (последният от серията е от 2007 година). Головата разлика в тези сблъсъци е 11:1.

Любопитното е, че преди това Шефилд имаше две победи и две равенства срещу Ливърпул в четири мача, повечето от които още през миналия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички