Този път Хосеп Гуардиола коментира трансфера на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити


Този път Хосеп Гуардиола коментира трансфера на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1550 0

На 10 май, преди гостуването на Манчестър Сити срещу Уулвърхямптън, старши треньорът на "гражданите" Хосеп Гуардиола отказа да коментира трансфера на Ерлинг Холанд на "Етихад", но след вчерашната (11 май) победа с 5:1 срещу "вълците" беше по-словоохотлив пред британските журналисти:

"Големи поздравления за клуба. Той е млад и талантлив играч. Много съм радостен, че избра да се присъедини към нас. През следващия сезон ще работим заедно и се надявам, че той ще се впише добре".

"По най-бързия начин ще му помогнем да се установи в Манчестър и да си намери къща. Сигурен съм, че ще се адаптира бързо към начина, по-който играем ние", каза Пеп и добави:

"Въпросът не е само Ерлинг Холанд да вкарва много голове. Важното е да печелим мачовете си. През кариерата си той е вкарал доста попадения и ние ще се опитаме да му помогнем да го прави и при нас. Но в никакъв случай отговорността за отбелязването на голове няма да падне само върху него".

"Никога не съм си мислел, че играта ни в защита зависи само от централните защитници, както и не смятам, че головете са задача само на нападателите. Ако всички се раздават и правят нещата по възможно най-добрия начин, вярвам, че с класата, която Холанд притежава, ще играем печеливш футбол", завърши треньорът на Манчестър Сити.

Вижте още: Юрген Клоп нарече Ерлинг Холанд "звяр", вече знае как ще вкарва голове за Манчестър Сити

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички