4 попадения на Кевин де Бройне доближиха Манчестър Сити до титлата


4 попадения на Кевин де Бройне доближиха Манчестър Сити до титлата
Снимка: Getty Images

5090 0

Отборът на Уулвърхямптън не успя да поднесе изненадата и да сломи Манчестър Сити в отложен мач от 33-я кръг на английската Висша лига. "Гражданите" надделяха с 5:1 на "Молиню", а Кевин де Бройне бе звездата на деня, отбелязвайки 4 гола за своя отбор. По този начин Сити увеличи своята преднина на върха с три точки пред втория Ливърпул.

Гостите доминираха през по-голямата част от срещата, повеждайки рано-рано в нея още в 7-ата минута. "Вълците" отвърнаха на удара, изравнявайки 4 минути по-късно, но радостта им бе кратка, след като Сити си върна предимството бързо, а от там насетне не сбърка и игра отлично във всяка една част на терена.

Кевин де Бройне се разписа на 4 пъти, а още едно попадение за "гражданите" добави Рахийм Стърлинг. Единствения гол пък за домакините бе отбелязан от Леандер Дендонкер.

От другата страна, Уулвърхямптън направи всичко възможно да измъкне поне точка, но мощта на Сити се оказа прекалено голяма за домакините. През втората част "вълците" бяха тотално надиграни и трудно излизаха от собствената си половина.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за гостите. Още във втората минута Сити можеше да открие резултата. Кевин де Бройне прати страхотна топка отдясно към Фил Фоудън във вратарското поле, но британецът закъсня и не успя да засече кълбото.

Кевин де Бройне зарадва феновете на "гражданите". Бернардо Силва изведе по страхотен начин своя съотборник, който с прецизен удар откри резултата на "Молиню". 1:0 за Сити

Отборът на Уулвърхямптън извърши страхотна контраатака в 11' и Дендонкер успя да изравни резултата. Белгиецът се възползва от пас на Педро Нето и разпечата вратата на Едерсон. 1:1.

Кевин де Бройне отново дава преднина на "гражданите". Този път след грешка на Жозе Са - белгиецът бе на точното място в точното време, за да се разпише за втори път днес в 16'. 2:1 за Сити. Кевин де Бройне оформи своя хеттрик след едва 24 минути игра. Звездата на Манчестър Сити вкара страхотно попадение от границата на наказателното поле, след като Мартин Аткинсън отсъди добър авантаж в полза на "гражданите". 3:1 за гостите.

До края на първото полувреме играта се поуспокои и не се случи нищо интересно пред двете врати. Сити разиграваше и движеше топката прекрасно, а домакините опитваха да пробият тяхната защита всячески, но неуспешно. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна подобно на първата - с доминация на Манчестър Сити. В 48-ата минута Рахийм Стърлинг бе точен, но впоследствие попадението бе правилно отменено заради засада. 

След час игра Кевин де Бройне намери мрежата на Жозе Са за четвърти път днес. Сити организира страхотна атака и бързо пренесе топката в наказателното поле на своя опонент. Фил Фоудън пусна подаване в наказателното поле, което не бе добре изчистено от защитата на домакините. Топката се озова в краката на белгиеца и той от непосредствена близост не сгреши. 4:1 за Сити.

Гредата попречи за петото попадение на Сити. Фил Фоудън бе изведен от Кевин Де Бройне лице в лице с Жозе Са в 68', но ударът на младия британец срещна страничния стълб. Осем минути по-късно Рахийм Стърлинг също бе близо до гола. Британецът получи страхотно подаване от фланга но не успя да намери добре топката и да я добави за пети път във вратата на домакините.

В крайна сметка, Стърлинг получи още един шанс в 84' и този път не сбърка. Английският национал отбеляза петото попадение за своя тим, засичайки подаване в малкото наказателно поле от включилия се в атаката на "гражданите" Жоао Кансело. 5:1 за Сити. Минути след това той отново бе изведен сам срещу Жозе Са, но ударът му мина встрани.

КАКВО ПРЕДСТОИ ЗА ДВАТА ОТБОРА?

С победата днес Сити излиза на върха с преднина от 3 точки пред опонента си Ливърпул. Отборът от Манчестър ще трябва да се изправи срещу Уест Хям и Астън Вила в последните си 2 мача до края.

Уулвърхямптън пък остава на осмата позиция с актив от 50 точки и трябва да се постарае доста в оставащите два мача до края, ако иска да играе футбол в Лигата на конференциите. На "вълците" им предстоят сблъсъци с Норич и Ливърпул.

Стартовите състави:

Уулвърхямптън: Жозе Са, Чикиньо, Джони, Коуди, Боли, Аит-Нури, Дендонкер, Невеш, Моутиньо, Хименес, Нето

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Фернандиньо, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган, Силва, Стърлинг, Де Бройне, Фоудън

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ето какво каза ас на Сити за съперничеството на тима му с Ливърпул.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Сити излиза за победата днес, която би им гарантирала три точки преднина пред втория Ливърпул. В момента "гражданите" са първи, благодарение на по-добрата голова разлика. Уулвърхямптън пък ще направи всичко възможно, за да се поздрави с успеха, който ще го доближи на две точки от 7-ото място, което дава право на участие в баражите за Лигата на конференциите.

Първата среща, между двата тима през декември на "Етихад", завърши с победа на "гражданите". Момчетата на Пеп Гуардиола надделяха с минималното 1:0, с попадение на Рахийм Стърлинг от дузпа. В последните 6 мача Сити са с 5 победи и 1 равенство, а Уулвърхямптън са с 1 успех, 1 равенство и 4 загуби.

Ключови отсъстващи има и за двата състава. Домакините няма да могат да разчитат на Максимилиан Килман и Нелсън Семедо, а гостите ще трябва да се справят без Кайл Уокър, Рубен Диас и Джон Стоунс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички