Ливърпул - Арсенал по ТВ: Къде да гледаме дербито от Висшата лига?


Ливърпул - Арсенал по ТВ: Къде да гледаме дербито от Висшата лига?
Снимка: GettyImages

2755 0

Голямото дерби на 30-ия кръг в английската Висша лига противопоставя лидера във временното подреждане Арсенал и каращия кошмарен сезон Ливърпул. Дерби, в което "артилеристите" ще опитат да си гарантират (поне) запазване на преднината през Манчестър Сити, а мърсисайдци ще са с последен шанс за топ 4.

Ливърпул изглеждаше сякаш се съвзема, но нова поредица от лоши резултати ги отдалечи от целта за сезона. Те загубиха от Сити и Борнемут и завършиха наравно с Челси - така четвъртият Манчестър Юнайтед е на точно 10 точки от тях.

Играчите на Микел Артета пък отново влязоха във форма и вече са в серия от седем поредни победи в английската Висша лига. До края обаче за тях освен мача с мърсисайдци има срещи и с Уест Хям, Манчестър Сити, Челси, Нюкасъл.

И двата отбора имат своите проблеми с контузени. Юрген Клоп няма да може да използва Стефан Байчетич, Наби Кейта и Калвин Рамзи. Луис Диас може и да запише минути, но не е сигурно дали и колко. Микел Артета пък няма да може да използа Мохамед Елнени, Еди Нкетия, Уилям Салиба и Томиясу.

В последните пет официални двубоя между тези съперници Ливърпул е спечелил три от тях, един е за Арсенал, а другият е завършил при равенство. Любопитното е, че от споменатите сблъсъци единствено последният е видял гол/гол - той е и единственият, в който "артилеристите" са спечелили (след голово зрелище с 3:2).

Сега двата отбора излизат един срещу друг днес (09.04) в 18:30 часа българско време на митичния "Анфийлд". Срещата ще бъде излъчена пряко по "Диема спорт 2". Ще можете да следите Ливърпул - Арсенал НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички