Тотнъм отказва да "умре": "Шпорите" с героичен обрат в голово шоу


Тотнъм отказва да "умре": "Шпорите" с героичен обрат в голово шоу
Снимка: Getty Images

1372 0

Тотнъм изигра голям мач в голове зрелище, белязало 15-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" победиха драматично Лийдс с 4:3, след като гостите на 3 пъти повеждаха, а Тотнъм 3 пъти успя да изравни.

Обратът лондонският тим направи в 83-ата минута, когато Родриго Бентанкур се разписа за втори път в мача. Той бе вкарал и за 3:3, като успя да мушне две попадения на съперника в рамките на 3 минути. Другите 2 гола бяха дело на Хари Кейн и Бен Дейвис. За Лийдс точни бяха Самървил и Родриго на 2 пъти.

Успехът изкачи "шпорите" временно на третата позиция със събраните 29 точки. Днешният им съперник е на 13-а позиция с едва 15 пункта в 14 срещи.

Лийдс изненада домакините, като на 2 пъти поведе в резултата, а "шпорите" на 2 пъти изравниха. В 10-ата минута Крисенсио Самървил получи хубаво подаване в наказателното поле, овладя и отправи чудесен изстрел, спрял се в долния ляв ъгъл на съперниковата врата. Четвърт час по-късно Тотнъм успя да се върне в мача благодарение на звездата си Хари Кейн. След изпълнение на корнер англичанинът се бе позиционирал добре и отправи удар с десния крак, намирайки левия ъгъл на Илан Месие.

Две минути преди края на редовното време на първата част Лийдс отново удари по "шпорите". В ситуацията Родриго си освободи пространство в наказателното поле, след като топката му бе доставена от Кристенсен, и намери успешно долния ляв ъгъл, пазен от Уго Лорис. Като цяло през първата част гостите бяха по-ефективни, но попаденията, които паднаха в двете врати, спокойно можеше да са повече до почивката.

Шест минути бяха нужни на Тотнъм след подновяването на играта, за да изравни отново. В 51', след изпълнение на тъч, удар на Бен Дейвис от границата на наказателното поле беше отбит, за да се върне обратно и да премине покрай слисания Мелие - 2:2.

Тенденцията в този мач - Лийдс да поведе, а Тотнъм да изравни, се запази и през последната четвърт на мача. В 76' след грешка в центъра, Родриго пое, напредна и вкара отличен гол по диагонал. Въпреки претенциите на "Шпорите" за нередности около попадението, то беше признато.

Само 5 минути по-късно обаче тимът на Антонио Конте отново изравни - той получи на границата на наказателното поле и с фронтален удар прати топката покрай вратаря за 3:3.

Две минути по-късно настъпи голям обрат - за първи път в мача домакините успяха да поведат, като отново точен бе Бентанкур. След атака отдясно Кулушевски задържа покрай вратата и подаде към уругваеца, който нямаше милост и направи резултата 4:3. А в 87-ата минута Лийдс остана и с човек по-малко, след като Тайлър Адамс получи втори жълт картон в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички