Лийдс шокира Ливърпул на "Анфийлд" и си тръгна с трите точки (ВИДЕО)


Лийдс шокира Ливърпул на "Анфийлд" и си тръгна с трите точки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6818 0

Лийдс поднесе изненадата на 13-ия кръг на Висшата лига, побеждавайки на Ливърпул с 2:1 на "Анфийлд". Това сложи край на серията на мърсисайдци от 29 мача без загуба на собствения им стадион.

Първата част на "Анфийлд" започна чудесно за Лийдс. Мърсисайдци допуснаха ужасяваща грешка в защита, което доведе до попадението на Родриго в петата минута. 9 минути по-късно обаче Ливърпул съумя да изравни. Домакините организираха добра атака, която завърши с центиране в наказателното поле на Лийдс, а там най-съобразителен бе Салах, който направи 1:1.

През второто полувреме битката за трите точки продължи. Лийдс стоеше добре на терена, но Дарвин Нунес направи няколко пропуска, които може да се кажи, че костваха много на мърсисайдци. В 89-ата минута Самървил се възползва от грешка в отбраната на Ливърпул и оформи крайното 2:1 за гостите.

С победата Лийдс излезе от зоната на изпадащите и вече е на 15-ата позиция във временното класиране с 12 точки. Ливърпул пък е на 9-ото място с актив от 16 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Резултатът бе открит още в петата минута. Защитата на Ливърпул допусна колективна грешка, за която могат да бъдат винени Джо Гомес и вратарят Алисон. Гомес опита да върне към своя страж, но адски неточно. Там дебнеше Родриго от Лийдс, който съумя да открие на опразнената врата - 1:0 за Лийдс.

Video edited on Kapwing

Радостта на гостите обаче не бе дълга. Бяха нужни само 9 минути на Ливърпул да изравни. Домакините направиха чудесна атака, която завърши с центриране в наказателното поле, а там Мохамед Салах не сгреши и изравни за 1:1. Лийдс като че ли възкръсна след изравнителния гол. Брендън Арънсън получи топка в наказателното поле и с хубав удар разтресе гредата на Алисон, минута по-късно гостите организираха чудесна атака, в която Джак Харисън бе изведен очи в очи с Алисон, но не успя да го преодолее.

Video edited on Kapwing

В 32' Дарвин Нунес бе изведен по чудесен начин от Трент Александър-Арнолд. Уругваецът използва скоростта си, за да избяга от противниковите защитници. Нападателят остана лице в лице с Мелие, но се засуети и не успя да нанесе удар. В самия край на първото полувреме Арънсън изведе Родриго, който успя да пробие и да нанесе хубав удар, но Алисон отново спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по чудесен начин и за двата тима. Противниците не спряха да търсят гола и създаваха положение след положение. След 50-ата минута се усети натиск на Лийдс, но и той не доведе до нищо по-сериозно до вратата, пазена от Алисон. Резервата Бамфорд опита амбициозен удар от разстояние, но той отново не затрудни бразилския страж.

В 67-ата минута Дарвин Нунес бе изведен очи в очи с Йоан Мелие от Мохамед Салах. Уругваецът просто трябваше да преодолее стража с хубав удар, но уви вратарят успя да спаси и да запази равенството до момента. Последваха минути на доминация на Ливърпул, а Мелие за пореден път отказа Нунес в 79-ата минута.

Video edited on Kapwing

В 86-ата минута стражът на Лийдс опропасти и Мохамед Салах с поредното си спасяване в мача. След корнера последва удар на Къртис Джоунс, но той бе блокиран от противников играч. В 88-ата минута отново Мелие спаси коварен удар с глава на Роберто Фирмирно.

В 89-ата минута обаче защитата на Ливърпул увисна. Самървил от Лийдс стигна до изгубена топка в наказателното поле и успя да промуши във вратата на Алисон - 2:1 за Лийдс.

Video edited on Kapwing

 

Стартови състави: 

Ливърпул: Алисон - Трент-Александър Аролд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън - Фабиньо, Елиът, Тиаго - Фирминьо, Салах, Нунес

Лийдс: Мелие - Страйк, Купър, Кох, Кристенсен - Рока Хунке, Адамс - Самървил, Арънсън, Харисън - Родриго

ПРЕДИ МАЧА

Ливърпул определено ще бъде мотивиран и има голяма вероятност да отприщи яда си след загубата с 0:1 от Нотингам Форест през изминалия кръг в елита на Англия. Лийдс, от другата страна, се намира в много лоша форма от четири поредни загуби във Висшата лига, последната от които срещу Фулъм с 2:3.

Към момента Ливърпул се намира на деветата позиция с актив от 16 точки, Лийдс пък е с десет места по-надолу на предпоследната 19-та позиция с едва 9 пункта. 

Ливърпул помете Лийдс на през изминалия сезон на 23 февруари с 6:0 на "Анфийлд", а тогава Мохамед Салах бе точен на два пъти. Феновете на мърсисайдци ще се надяват египтянинът отново да се превърне в звездата на вечерта.

Главен арбитър на срещата ще бъде Майкъл Оливър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички