Тотнъм изпусна топ 3 в драматична битка с изпадащия Саутхемптън


Тотнъм изпусна топ 3 в драматична битка с изпадащия Саутхемптън
Снимка: Getty Images

737 0

Тотнъм изпусна победата над последния в класирането Саутхемптън в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" на два пъти повеждаха в резултата, като в 75' преднината им бе 3:1, но допуснаха изравняване и си тръгват от Саутхемптън само с точка.

Тимът на Антонио Конте имаше възможност да влезе в топ 3 на Англия, като измести Манчестър Юнайтед оттам, но "светците" показаха добра игра и желание за нещо повече до последно и спечелиха заслужена точка в битката си за оцеляване.

Гостите от Лондон поведоха в 45+1' с гол на Поро, а Адамс изравни в 46'. Хари Кейн покачи на 2:1 в 65', а 10 минути по-късно Перишич направи резултата 3:1. Само след 2 минути тео Уолкът върна едно попадение за "светците, а крайното 3:3 оформи Уорд-Праус в добавеното време след точно изпълнена дузпа.

Странна ситуация беляза първото полувреме на мача - до 35-ата минута цели четирима футболисти от двата състава получиха контузии и бяха сменени принудително. Това бяха Ришарлисон и Бен Дейвис за Тотнъм, а от състава на Саутхемптън - Бела-Кочап и Беднарек.

"Шпорите" поведоха в първата минута на добавеното към първата част време. Тогава, след скоростна атака, Педро Поро бе оставен непокрит отдясно, намерен бе от Сон и с мощен удар откри резултата. Това бе негов първи гол за английския тим.

В остатъка от добавеното време "светците" натиснаха съперника, но не успяха да изравнят. Те обаче го направиха в първата минута на второто полувреме. След хубава атака Тео Уолкът разви отлична скорост и намери добре позициониралия се Че Адамс, който отблизо не сгреши - 1:1.

Тотнъм успя да си върне преимуществото в 65', когато хари кейн наниза своя 23-ти гол за сезона. Той засече с глава майсторско фалцово центриране отдясно на Кулушевски и прати топката под напречната греда за 2:1.

В 74-ата минута с гол на своя тим помогна и влезлият като резерва Иван Перишич, който направи резултата 3:1 за "шпорите". Това попадение се можеше да се окаже ценно за успеха, тъй като 3 минути по-късно Саутхемптън намали изоставането си. В ситуацията футболист на "светците" свали центриране отдясно за Уолкът, който реализира за 2:3.

В 79' стражът на гостите ги спаси от изравнителен гол, намесвайки се отлично след удар на Мара. В последната минута от редовното време Саутхемптън все пак получи възможност да изравни и да си тръгне с поне точка. Домакините получиха дузпа за нарушение в наказателното поле на Сар и тя бе изпълнена перфектно от Джеймс Уорд-Праус. Така резултатът стана 3:3 и точките на "Сейт Мерис" бяха поделени.

Брентфорд - Лестър 1:1

Уулвърхемптън - Лийдс 2:4

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички