Гаф на Каземиро коства ценни точки на Манчестър Юнайтед срещу Саутхeмптън


Гаф на Каземиро коства ценни точки на Манчестър Юнайтед срещу Саутхeмптън
Снимка: Getty Images

3326 0

Манчестър Юнайтед и Саутхемптън не успяха да се победят в мач от 27-ия кръг на Висшата лига на "Олд Трафорд", завършвайки при резултат 0:0.

Още с първи съдийски сигнал двата тима показаха, че излизат за победата днес. Срещата започна доста равностойно, като положения в първите минути не липсваха и пред двете врати, но не бяха толкова сериозни.

Давид Де Хеа направи няколко страхотни спасявания, като най-запомнящото се бе в 25-ата минута, когато показа страхотен рефлекс, за да отрази удар на Тио Уолкът. В 31' обаче Каземиро закасня с влизане и получи директен червен картон след намеса на ВАР за опасна игра.

През втората част гредата бе оцелена на три пъти. Два пъти от гостите след удари на Джеймс Уорд-Праус и Кайл Уолкър-Питърс. Бруно Фернандеш пък нацели десния стълб на Гавин Базуну.

След подялбата на точките днес момчетата на Тен Хаг остават на третата позиция във Висшата лига с актив от 50 пункта. Саутхемптън продължава да е на дъното на таблицата с 22 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Олд Трафорд" започна двуостро. И двата тима се опитаха да установят доминация в началните минути и като че ли се опитваха да разгадаят намеренията на своите съперници. Камалдийн Сюлеймана и Уолкър - Питърс си пробваха късмета от дистанция, но не застрашиха Давид Де Хеа. 

В 16' се стигна до първата по-сериозна ситуация. Маркъс Рашфорд получи хубав пас и нанесе удар по земя, но Гавин Базуну успя да отрази опита на британеца за гол. 9 минути по-късно пък Тио Уолкът нанесе опасен удар с глава, но Давид Де Хеа показа рефлекс и опази мрежата си от гол.

В 31' домакините остнаха с човек по-малко. Каземиро влезе много остро в краката на противников играч и след консултация с ВАР Антъни Тейлър показа червения картон на бразилеца. В 39' Варан наесе силен удар с глава, но той бе спасен от Базуну. 2 минути по-късно Бруно Фернандеш бе повален в наказателното поле на "светците", но дузпа за "дяволите" не бе отсъдена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' Джеймс Уорд-Праус получи правото да изпълни свободен удар. Той нанесе много техничен удар, който облиза напречната греда на Давид Де Хеа, а испанецът просто изгледа топката, без да реагира. Последваха силни минути за "светците", но те така и не успяваха да стигнат до изравнителния гол. 

В 64' Тио Уолкът бе изведен очи в очи с Давид Де Хеа. Британецът обаче нанесе некачествен удар, който бе отразен с известна лекота от стража на "дяволите". В 69' пък Бруно Фернандеш си пробва късмета от сериозна дистанция, но опитът му срещна десния страничен стълб. Минути по-късно Кайл Уолкър Питърс опита силен диагонален удар, с който също нацели страничния стълб, но този на Де Хеа.

В 75-ата минута пък Маркъс Рашфорд падна в наказателното поле на гостите. От Юнайтед имаха претенции за дузпа, но Антъни Тейлър сметна, че няма достатъчно контакт, за да бъде отсъден 11-метров наказателен удар. Последваха няколко шанса и пред двата тима, но нито един от тях не застраши двете врати сериозно.

Къде да гледаме Манчестър Юнайтед - Саутхемптън?

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Каземиро, Варан, Антони, Шоу, Санчо, Вегхорст, Уан-Бисака

Саутхемптън: Базуну, Уолкър-Питърс, Беднарек, Бела-Кочап, Прауд, Лавита, Уорд-Проус, Алкарас, Уолкът, Камалдийн, Адамс

ПРЕДИ МАЧА

В последните си 21 мача "червените дяволи" записаха 19 победи и 2 равенства. За последно тимът на Ерик тен Хаг загуби у дома през септември срещу Реал Сосиедад.  "Светците" пък имат едва 6 победи в шампионата през настоящия сезон, като всичките са постигнати с разлика от 1 гол.

Домакините продължават да са без контузените Кристиан Ериксен и Дони ван де Беек, докато Антони Марсиал поднови тренировки. Саутхемптън ще бъде днес без Хуан Лариос и Тино Ливраменто, докато състоянието на Карлос Алкарас тепърва ще се оценява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички