Тотнъм хвърли много здрав пердах на Нюкасъл и влетя в мечтания Топ 4 на английската Висша лига


Тотнъм хвърли много здрав пердах на Нюкасъл и влетя в мечтания Топ 4 на английската Висша лига
Снимка: Getty Images

1066 0

Макар и временно, Тотнъм измести вечния си враг Арсенал от четвъртото място в английската Висша лига, осъществявайки обрат от 0:1 до 5:1 срещу Нюкасъл в сблъсък от 31-ия кръг.

Фабиан Шер от "свраките" откри резултата в 39-ата минута, но четири по-късно Бен Дейвис възстанови равенството след асистенция на корееца Сон - така завърши първото полувреме (1:1), а през второто на терена имаше само един отбор и това бе този на Антонио Конте!

180 секунди бяха нужни на Мат Дохърти, за да даде аванс на Тотнъм след почивката, а головият пас бе дело на Хари Кейн. В 54-ата Сон също записа името си сред голмайсторите за 3:1, а десет минути по-късно крайният бранител Емерсон покачи на 4:1 след подаване на много дейния в днешната среща Дохърти.

В 81-ата в игра се появи Стивън Бергвайн, на когото бяха нужни около 120 секунди, за да матира за пети път Мартин Дубравка. 

Така "шпорите" събраха актив от 54 точки, колкото имат и "топчиите", но е важно да се отбележи, че тимът на Микел Артета е с два мача по-малко от вечния си съперник! "Свраките" пък останаха на 15-а позиция с 31 пункта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички