Уест Хям победи Евертън и изрита Юнайтед от първите 6, Евертън все по-близо до изпадащите (ВИДЕО)


Уест Хям победи Евертън и изрита Юнайтед от първите 6, Евертън все по-близо до изпадащите (ВИДЕО)

1559 0

Уест Хям победи като домакин борещият се да не изпадне Евертън с 2:1 на "Лондон Стейдиъм" и продължи да мечтае за място на Евротурнирите.

Резултатът откри Арън Кросуел (32') след брилянтно изпълнен пряк-свободен удар. 8 минути след началото на второто полувреме равенството бе възстановено от Мейсън Холгейт (53'), който с доза късмет и помощта на рикошет реализира красив попадение. Крайния резултат оформи Джаред Боуен едва 5 минути по-късно (58'), който се възползва от фатална грешка на защитника Алекс Айоби. 

"Карамелите" продължават с ужасната си форма, откакто начело застана Франк Лампард. Дори успешната серия срещу Уест Хям (1 загуба в 13 мача) не помогна на тима от Ливърпул да излезе от кризата, като Евертън се намира на 17-о място с актив от 25 точки - само 3 повече от Уотфорд, като "стършелите" са изиграли и два мача повече. 

Уест Хям пък наруши тенденцията в последните 3 мача неизменно да печели гостуващия тим, след като се добра до победата. Въпреки липсата на ключови футболисти, сред които и Анжело Огбона (реализирал победния гол в предишния мач), "чуковете" спечелиха днес и с това отново са в топ 5 на класирането. Момчетата на Дейвид Мойс са с равен брой точки с Тотнъм (по 51), но и два мачове повече в своя актив. 

Макар в ролята си на аутсайдер, отборът на Франк Лампард бе по-убедителния от двата отбора в началото и на двете полувремена. Още в 8-та минута Ричарлисон загатна за доброто си представяне, опитвайки удар със задна ножица, но беше неточен Бразилецът бе и един от най-активните на терена, като се разотчете писа с асистенция и 3 голови положения.

Въпреки солидното представяне на Евертън, първият удар в очертанията на вратата дойде от домакините, който бе лесно отразен от вратаря Пикфорд. Минута по-късно на английския страж отново се наложи да се намеси този път очи в очи с навлезлия в наказателното поле Форналс. 

Най-чистото положение за Евертън през първото полувреме дойде в 29-та минута, когато Ричарлисон излезе очи в очи с вратаря на домакините, но извърши нарушение.

Резултатът откри Арън Кросуел в 32-рата минута с феноменално изпълнение от пряк свободен удар в горния десен ъгъл на вратата на Пикфорд. Голът сякаш шокира гостите, които стояха стабилно до тази минута. Още в следващата атака последва нов фаул от капитана на "сините" - Майкъл Кийн, в половината на Евертън, който впоследствие доведе до още едно голово положение за домакините.

5 минути преди края на първото полувреме Ричарлисон отново се озова очи в очи с Фабиански, но реши да опита атрактивно изпълнение с външен фалц, което прати топката над вратата.

Във второто полувреме, въпреки изоставането си, Евертън отново влезе уверен и с превес в притежанието на топката. В 49-та минута Калвърт-Люин отправи несполучлив удар от много близко разстояние към вратата на Фабиански. Пропускът обаче бе компенсиран от прекрасен шут от границата на наказателното поле на Мейсън Холгейт, който с помощта на рикошет изравни резултата.

Радостта на гостите продължи едва 6 минути, след като ужасна грешка в защита на Алекс Айоби остави Антонио и Боуен сами срещу Пикфорд, които отново дадоха преднина на "чуковете". Лошите новини за отбора на Франк Лампард продължиха с несигурните изяви на капитана Майкъл Кийн, който си изкара червен картон след безсмислено влизане в краката на противников футболист. 

Срещата завърши без особени положения пред двете врати. Уест Хям не убеди, но се изкачи на мечтаното 5-то място и очаква щастлив развой от мача на 6-ия Тотнъм с Нюкасъл. Евертън, от своя страна, се представи достойно, но продължава да виси на границата с изпадащите отбори, с два мача по-малко от Уотфорд. Едва след 3 дни възпитаниците на Лампард следва да срещнат Бърнли, а Уест Хям продължава с мисъл за нов европейски подвиг срещу Лион в Лига Европа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички