Томас Тухел: Менди е титулярният избор под рамката на Челси


Томас Тухел: Менди е титулярният избор под рамката на Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1234 0

Едуар Менди ще остане първи избор под рамката на вратата в Челси, но рекордната покупка Кепа Арисабалага трябва да бъде готов да го замени, когато ситуацията го изисква, каза мениджърът на „сините“ Томас Тухел. Лондончани подписаха с Менди от Рен миналата година, след като загуби доверие в Кепа, и Тухел сподели, че сенегалският национал е впечатлил сериозно и остава титулярен избор преди испанеца и аржентинеца Вили Кабайеро.

„Едуар е номер 1 и заслужава да бъде в тази позиция. Не можеш да си скриеш мнението, нещата трябва да бъдат ясни и не можеш да се страхуваш от това. Нещата не са се променили, нуждаем се от трима силни вратари и всички да са готови. Целите за постигане пред клуба са високи, нуждаем се от това всички 22 играчи да бъдат готови. Ако е за пет минути, то тогава трябва да бъдеш готов за пет минути“, започна той на днешната си пресконференция.

Полузащитникът Кай Хаверц е възстановен, докато Тами Ейбрахам лекува контузия на глезена, но американецът Кристиан Пулишич остава в лазарета с проблем в прасеца. Защитникът Тиаго Силва също е извън терените с мускулна контузия. Междувремнно, крилото Хаким Зиеш изпитва затруднения с това да играе под ръководството на Тухел, който избра да го остави извън състава.

„Хаким и някои други играчи тук са трудни решения, това е хубаво, защото показва, че притежаваме качество. Има някои решения за други играчи, които означават, че Хаким страда в момента, мога да го разбера, така че е моя отговорност, че той не може да покаже повече в момента. Когато погледна към ритъма и графика в следващите няколко дни, съм сигурен, че ще се нуждаем от всички наши футболисти“, завърши германският специалист.

А за кой играч Томас Тухел сподели, че е "подарък" да го има - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички