Вернер се отпуши, Челси с 5-а поредна победа при Тухел


Вернер се отпуши, Челси с 5-а поредна победа при Тухел
Снимка: Guliver/GettyImages

1103 0

Челси продължава с поредицата си от победи в следствие на идването на Томас Тухел на "Стамфорд Бридж". Лондончани стигнаха до трудно 2:0 над Нюкасъл в последен мач от 24-ия кръг на английската Висша лига и се завърнаха в топ 4 на шампионата. 

Проблемно беше началото на "сините", след като рано-рано тежка контузия в глезена получи Тами Ейбрахам. Нападателят се опита да продължи, но след 2 минути отново легна на тревата и в 20' беше заменен от Оливие Жиру. 

Именно френският стрелец вкара ключовия първи гол. В 30' Тимо Вернер проби по лявото крило, освободи се от защитник и съумя да прати остра топка между вратаря и защитниците. Кълбото беше отбито, но попадна на крака на Жиру, който на полупразна врата от 4 метра нямаше как да сбърка - 1:0. 

В 39' пък дойде и моментът, който всеки фен на Челси е очаквал месеци наред - гол на Вернер във Висшата лига. При центриране от корнер топката рикошира в двама играчи на Нюкасъл и се озова у Вернер на далечната греда. Германецът успя да реагира бързо и, въпреки че топката остана зад тялото му, той успя да отправи удар и Дарлоу не успя да се намеси преди кълбото да премине голлинията - 2:0. 

Това беше първи гол от 14 мача насам за Вернер във Висшата лига, като за последно той се разписа през ноември в мача срещу Шефилд Юнайтед, спечелен с 4:1. Преди днешната среща германският стрелец беше в серия от 6 мача без гол във всички турнири. 

След почивката Челси драстично намали темпото, което позволи на Нюкасъл да погледне по-смело към вратата на Арисабалага. В 75' Уилок можеше да намали изоставането на своя тим, но с ключова намеса се отчете испанският вратар на "сините". В 83' и Алмирон бе близо до гол, но шутът му от средна дистанция профуча покрай гредата. 

Благодарение на 3-те точки на "Стамфорд Бридж", воденият от Томас Тухел тим се настани в топ 4 с равен брой точки с Уест Хям - по 42, но с по-добра голова разлика. "Сините" изостават с 4 от Манчестър Юнайтед и Лестър и водят с 2 на Ливърпул. Това беше 4-а поредна победа за Тухел в Челси, като засега германецът е без поражение в Англия. Иначе Челси е в серия от 5 поредни победи във всички турнири и в последните си 6 мача е допуснал само 1 гол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички