Рангник: Аз направих Тухел треньор, той работеше в бар


Рангник: Аз направих Тухел треньор, той работеше в бар
Снимка: Getty Images/Guliver

1223 0

Германският треньор Ралф Рангник заяви, че той е причината настоящият мениджър на Челси Томас Тухел да влезе в тяхната професия. Бившият наставник на ПСЖ е бил играч на Рангник в ССВ Улм, където беше в периода 1994 - 1998 година.

"Благодарение на мен Томас стана треньор. Той беше мой играч в Улм и трябваше да завърши кариерата си заради проблеми с коляното. Дадох му работа като треньор в отбора до 15 години. Той дори не възнамеряваше да бъде треньор, работеше в бар в Щутгарт", заяви Рангник.

Както е известно, Тухел бе назначен за треньор на Челси ден след уволнението на Франк Лампард през януари. Оказа се, че първоначално ръководството на "сините" е искало да назначи Рангник, но само до края на сезона. Той обаче им е отказал. В резултат на това клубът подписа 18-годишен контракт с Тухел.

"Казах им: "Ще се радвам да дойда и да работя с вас, но не мога да го направя за четири месеца. Аз не съм временене треньор", призна специалистът пред "The Times". А кой смята, че е лесно да водиш Челси вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички