Легенда на Манчестър Юнайтед: Трудно измъквах думи от Бербатов, много е здрав


Легенда на Манчестър Юнайтед: Трудно измъквах думи от Бербатов, много е здрав
Снимка: GettyImages

3751 0

Една от легендите на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, сподели интересни подробности около друга такава - Димитър Бербатов. Бившият защитник разкри, че рядко успявал да заговори задълго българина.

"Споделяхме една съблекалня няколко години. Измъквах едва няколко думи от него. Той идваше сутрин и беше много тих. Играх с него в "Soccer Aid" преди няколко месеци. Аз пиех бира, той вода. Димитър е много здрав", заяви бившият капитан на "червените дяволи" пред "Sky Sports".

"Говорихме в продължение на час за това, което планира да направи с Българския футболен съюз и как там има неща, които са под стандартите. Каква реформа иска да направи той", допълва Невил. Пред авторитетното издание говори и самият Бербатов, който обясни огромната си амбиция да възроди българския футбол с това, че е негов дълг да го направи.

"Същото е както, когато бях футболист. Бях обсебен от футбола. От това понякога страдат твоите приятели, както и и личният ти живот, тъй като си обсебен от това. Сега амбицията ми е да се опитвам да модернизирам българския футбол", коментира кавалерът на "Златната обувка".

"В живота, както и във футбола, понякога имаш пречки. Понякога е лесно да се справиш с тях, друг път трудно. На терена го правих да изглежда лесно, но само, защото го тренирах много. Работих упорито и умно.

Моят дълг е тук и трябва да го изпълня. Дължа го на българския футбол. Преди време казах, че един ден ще се върна и ще се опитам да оправя българския футбол. Този ден дойде. Ще се опитам да го направя и вярвам, че ще успея. Мое задължение е", завърши той.

Ето как Бербатов планира да бори расизма в България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички