Легендарният Ван Бастен нарочи Ван Дайк за срама на Ливърпул срещу Реал Мадрид


Легендарният Ван Бастен нарочи Ван Дайк за срама на Ливърпул срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

7264 0

Една от най-големите легенди на нидерландския и европейския футбол - Марко ван Бастен, сподели мнение относно един от най-нашумелите двубои в Шампионска лига този сезон.

Ливърпул загуби аванс от 2 попадения, губейки с 5:2 от Реал Мадрид и отпадайки от турнира. За случилото се легендарният голмайстор насочи поглед към Върджил ван Дайк.

Ван Бастен похвали бранителя за качествата му, но отличи и негативите в играта, която показва. Като най-голям такъв бе изтъкната липсата на лидерски умения.

"Може да се случи така, че да играе по-рядко. Факт е, че е страхотен футболист, но не поема лидерството достатъчно. Като лидер, трябва да бъде този, който прави всичко, за да сведе загубите до минимум. Да организираш защитата си, да навигираш отбора. Нещо, от което тимът се нуждае. Би трябвало да бъде шефът в защита", коментира Ван Бастен пред "Ziggo Sport". 

Това не е първият случай, в който легендата на Аякс и Милан критикува остро своя сънародник. Ето как и защо го стори по време на Световното първенство в Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички