Странно, но ФАКТ: Рашфорд и Холанд има какво да доказват в Манчестърското дерби


Странно, но ФАКТ: Рашфорд и Холанд има какво да доказват в Манчестърското дерби
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1724 0

Днес, 29 октомври, всички погледи на футболните фенове ще бъдат насочени директно към Острова за дербито на десетия кръг във Висшата лига между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Феновете както на "дяволите", така и на "гражданите" обаче ще искат да видят малко повече от големите си звезди, съответно - Маркъс Рашфорд и Ерлинг Холанд.

Спад във формата на Рашфорд

Маркъс Рашфорд безспорно бе най-добрият футболист на "червените дяволи" през изминалата кампания. 25-годишният английски национал наниза цели 30 попадения в 56 мача във всички турнири, с което помогна много на Юнайтед да се върне в топ 4 на Острова и да спечели Карабао Къп.

През настоящия сезон (2023/24) обаче Рашфорд въобще не прилича на себе си. Мениджърът на "дяволите" - Ерик тен Хаг, му дава все повече свобода на терена, но изглежда, че младият футболист не може да се възползва от нея. Той е вкарал едва един гол в 12 мача през сезона и със сигурност липсата му на попадения не се отразява добре на "червените".

Холанд вкарва, но не е същият

Ерлинг Холанд бе в основата на спечеления требъл за Манчестър Сити преди година. Норвежкият нападател счупи редица рекорди с попаденията си, вкарвайки цели 52 гола в 53 мача, помагайки на "гражданите" да триумфират във Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

Чисто статистически Холанд не спира да бележи и през настоящата кампания, но може да се забележи лек спад във формата му. След 9 мача в елита на Англия той има 9 попадения. Тази цифра обаче бе 14 през изминалия сезон след 9 изиграни мача във Висшата лига.

Със сигурност ще бъде интересно да видим как двете големи звезди на грандовете ще се представят в дербито. Всичко най-интересно около него ще можете да следите със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички