Гуардиола за съперничеството Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити: За 8 години нищо не се случи


Гуардиола за съперничеството Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити: За 8 години нищо не се случи
Снимка: Getty Images

1029 0

През този уикенд в английската Висша лига ще се състои градското дерби между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Те се изправят един срещу друг в неделя, 29 октомври, от 19:45 часа българско време.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола се изказа ласкаво за "червените дяволи". Освен това той бе запитан да коментира градското съперничество, като отговори, че има взаимно уважение и в 8-те му години в клуба не се е стигнало до нещо по-сериозно.

Гуардиола се изказа ласкаво за Манчестър Юнайтед преди дербито

"Когато бях в Барселона и Байерн и пътувах до Англия да играем на "Олд Трафорд", винаги е било специално. Специално е и за феновете ни, но в крайна сметка това е само мач, не е финал или един от последните мачове от сезона, има още 87 точки, за които ще играем.

Юнайтед винаги е опасен, няма значение кой е мениджърът, а съм виждал няколко от тях. Труден опонент са с качествени индивидуални изпълнители. Имат способностите да не са в най-доброто си състояние, но пак да вкарват голове.

Това е хубаво съперничество. Всеки клуб уважава другия. Това е осмият ми сезон тук и никакви проблеми не са се случвали. Печелили сме мачове, губили сме мачове. Финалът на ФА Къп бе специален, защото искахме да спечелим. Беше толкова важно да пристигнем в Истанбул и да направим това, което сторихме (бел. ред. финалът в Шампионска лига)" - сподели Пеп на пресконференцията.

Неотдавна пък Гуардиола "захапа" критиците на Холанд и отсече, че той ще вкарва цял живот.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички