Странният начин, по който Сър Алекс мотивирал играчите си преди мач срещу Арсенал


Странният начин, по който Сър Алекс мотивирал играчите си преди мач срещу Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1441 0

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра продължи с интересните истории от периода си в тима на „червените дяволи“. Френският футболист разказа как легендарният сър Алекс Фъргюсън веднъж подготвил своя отбор преди мач с Арсенал.

Мнозина са се чудили какво точно е казвал легендарният шотландец на своите футболисти преди всеки мач, при положение, че Манчестър Юнайтед бе изключително успешен за дълъг период от време под негово ръководство. Патрис Евра разкри, че понякога Сър Алекс е успявал да мотивира играчите си само с няколко думи. „Спомням си един мач. Беше един път, когато играхме срещу Арсенал. Беше неделя, беше слънчево и речта на Фъргюсън беше около 15 секунди. Той ни каза „Момчета, неделя е, времето навън е супер. Не искам никой от вас да ми прецаква неделята.“ Никой не искаше да пропуска центриране или да сгреши, тъй като това изнервяше Фъргюсън. Не трябваше да му разваляме неделята, това беше много важно за него“, сподели Патрис Евра пред „Скай Спортс“.

Сър Алекс Фъргюсън се отказа от треньорската професия през 2013-та година и приключи с футбола като един от най-добрите мениджъри в историята. Начело на Манчестър Юнайтед той спечели 13 титли във Висшата лига и 2 трофея от Шампионската лига. А ето кога е бил единственият път, в който Сър Алекс е крещял от радост.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички