Бербатов: Когато стана треньор, ще приложа наученото от сър Алекс


Бербатов: Когато стана треньор, ще приложа наученото от сър Алекс
Снимка: Instagram

1923 0

Последната футболна звезда на България - Димитър Бербатов, разкри, че има сериозни амбиции да стане треньор. 39-годишният бивш нападател иска това да се случи не къде да е, а в любимата му Англия - страната, в която игра най-дълго. А именно - 8 години. Благоевградчанинът призна, че ще прилага в новата професия наученото от един от най-големите треньори във футбола - сър Алекс Фъргюсън, с когото работиха заедно в Манчестър Юнайтед.

"Да стана треньор е в главата ми, но вероятно е в главата на всеки бивш футболист, защото всички мислим, че можем да бъдем добри мениджъри, което не е вярно. Но в главата си имам своите мисли и идеи. Бих искал да го направя и бих искал да е в Англия, защото я обичам", заяви Бербатов пред клубния канал на Юнайтед.

Запитан как би ръководил играч, подобен на него самия, българинът заяви: "Няма да е лесно, но, остарявайки, всички се развиваме и учим разни неща. Уес (Браун, бел.ред.) може да каже по-добре от мен, че когато те ръководи сър Алекс, си виждал как той общува с всеки по различен начин, така че, за мен това е най-важното: да знаете как да говорите с всеки играч поотделно, защото всички са различни".

На въпрос дали е взел нещо от легендарния шотландец, Бербатов отговори: "Да! И ако познаваш играчите си, знаещ как да говориш с тях, защото всеки се мотивира от различни неща. Някой търси спокойствие, даваш му мотивиращи думи. Други реагират може би на шамар, например. Различни неща, така че, знаете как да поддържате духа им висок. Това беше една от причините сър Алекс да е толкова добър. Защото той може да ти каже: "Е, синко, няма да играеш следващия път". Но той ти обясняваше така, че да можеш да разбереш. Знаеш, че няма да играеш, но го приемаш така, че се прибираш с усмивка на лице, а не с мисълта: "Защо няма да играя?". Това беше много интересно за мен и бих искал да вляза в подобна психология с играчите". А как наскоро той коментира упрека, че е бил мързелив вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички