Стихиен Арсенал отнесе Лийдс и се бетонира в топ 4 на Висшата лига


Стихиен Арсенал отнесе Лийдс и се бетонира в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images

1727 0

Английският гранд Арсенал отнесе Лийдс с 1:4 като гост в мач от 18-ия кръг във Висшата лига. "Артилеристите" са в стихията си и записаха трета поредна победа в първенството, която бетонира четвъртото им място в подреждането.

Габриел Мартинели вилня за "топчиите" на стадион "Елън Роуд" в първите минути, след като реализира две попадения в рамките на 12 минути. Първо в 16-ата минута Мартинели оползотвори подаване на Александър Лаказет, а в 28-ата се възползва от асистенция на Гранит Джака за 0:2.

В края на първата част Букайо Сака реализира още едно попадение за "артилеристите", които се прибраха да почиват с комфортен аванс от три гола. През втората част Лийдс върна един гол, но едва в 75-ата минута, когато Рафиня бе точен от дузпа.

Девет минути по-късно обаче Мартин Йодегор намери Емил Смит Роу, който наниза четвърти гол в мрежата на Лийдс. Така след чистите победи над Саутхемптън с 3:0 и над Уест Хям с 2:0 Арсенал записа трети пореден успех и вече е с 32 точки на четвъртото място - с четири повече от петия Уест Хям, който е и с мач по-малко.

Лидер остава Манчестър сити с 41 точки, втори е Ливърпул с 40, а Челси се нарежда трети с 37 пункта. Лийдс пък записа трета поредна загуба в първенството и остава на 16-о място в подреждането с едва 16 пункта. В следващия кръг Арсенал гостува на последния Норич, а Лийдс гостува на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички