Солскяер за играч на Манчестър Юнайтед: Не е от най-търпеливите хора


Солскяер за играч на Манчестър Юнайтед: Не е от най-търпеливите хора
Снимка: Getty Images/Guliver

1376 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че Дийн Хендерсън продължава да впечатлява, но „не е най-търпеливият човек“ в борбата с Давид де Хеа за титулярно място под рамката на "червените дяволи". Хендерсън има десет мача във всички турнири този сезон, но има едва два старта във Висшата лига в сравнение с 36-те си двубоя като титуляр за Шефилд Юнайтед миналата кампания, когато игра за „остриетата“ под наем.

23-годишният страж остава зад Де Хеа на „Олд Трафорд“, но се появиха призиви за това испанецът да бъде изместен от английския си колега след равенството 3:3 с Евертън в събота. Представянето на Де Хеа стана обект на сериозни критики, след като допусна грешка за първия гол на „карамелите“ и не излезе достатъчно уверено при изравнителното попадение на Доминик Калвърт-Люин в 95-та минута.

Запитан относно това колко време ще отнеме на Хендерсън преди да получи титулярно място, Солскяер каза: "Дийн игра добре, когато получи своя шанс. Той е узрял и за мен разви своята игра. Знам, че не е играл толкова мачове, колкото през миналия сезон, но във всеки мач и тренировка, в които взима участие, се вижда подобрението в играта му. Той работи усилено по няколко аспекта на играта си, за които говорихме, и съм впечатлен от неговото поведение и работна етика. Разбира се, той не е най-търпеливият човек. Иска да играе във всеки мач, защото знае, че ще се представи добре, така че дано продължи да го прави, защото се подобри откакто е при нас."

Той добави, че Грийнууд вече се завръща към познатите стандарти от миналия сезон. "Мейсън беше различна класа срещу Евертън и смятам, че беше най-добрият ни футболист на терена. Той просто не вкара гола, който заслужаваше. Знам, че отбелязахме девет срещу Саутхемптън във вторник, но мисля, че представянето му беше от най-висока класа. Той се подобри и узря значително. Мейсън работи с някои от най-добрите нападатели в страната, учи се от тях и е вълнуващо да се види, че отново играе много, много добре", завърши Солскяер.

А защо Солскяер не смята, че Юнайтед е претендент за титлата във Висшата лига - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички